mindenütt ingyenes

2020.04.01. 09:30

A megyében sehol sem kell fizetnünk a parkolásért

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint arról korábban beszámoltunk, április 1-jétől Szekszárd egész területén ingyenes a parkolás. Ez az állapot a megyeszékhelyen június 30-áig tart. A megyében kevés helyen volt fizetős parkolás, pillanatnyilag pedig már sehol nincs.

Tamásiban a Kossuth Lajos tér parkolója sok éve fizetős, a parkolót jelenleg egy kft. üzemelteti, közölte Csepregi Zita, a polgármester titkára. Az egyik élelmiszerüzlet előtti parkolásért 2017 júliusa óta kell fizetni, illetve az első óra ingyenes, de gomb megnyomásával kötelező a jegyváltás. Március 19-e óta azonban mindenütt díjmentes a parkolás Tamásiban, beláthatatlan ideig.

Pakson még nem merült fel a fizetős parkolás bevezetése, a helyi közlekedés egyelőre elbírta az ingyenes parkolást is, tájékoztatott dr. Hanol János, a Polgármesteri Titkársági Osztály Turisztikai, Városmarketing és Kommunikációs Csoportjának vezetője. Hozzátette: Pakson csak időkorlátos parkolás van bizonyos főutcai parkolókban; tárcsán lehet jelezni a parkolás kezdetét, és kilencven percig tarthat. Az időkorlátos parkolás már több éve működik. Megszüntetését nem tervezik.

Dombóváron már jó néhány éve nincsenek fizetős parkolók, mondta Porkoláb Ramóna, polgármesteri titkársági ügyintéző. Bátaszéken még nem volt fizetős parkoló, nyilatkozta dr. Bozsolik Róbert polgármester. A parkolás szabályozását elkezdte volna vizsgálni a képviselő-testület, ha nem lett volna veszélyhelyzet, de egyelőre nem készült belőle konkrét előterjesztés.

Bonyhádon, Tolnán, Dunaföldváron, Simontornyán, Nagymányokon és Gyönkön soha nem volt, és nem is tervezték fizetős parkolás bevezetését.

Borítókép: Parkolóautomata Szekszárdon. Tegnap még fizettünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában