búcsú

2019.07.01. 13:00

Bíró László gyógyulásáért ajánlották a misét az idei búcsún

Budavári Kata

20190628 ,Szekszárd, Szekszárdon szabadtéri misét tartottak. Fotó: Makovics Kornél Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Bíró László püspök gyógyulásáért ajánlották a hagyományos szabadtéri szentmisét a kórházkápolnánál, Szekszárdon. A szekszárdi származású lelkipásztor november óta beteg, azóta kórházról kórházra jár. A szertartást minden évben a János és Pál-kápolna búcsúján tartják. A szervező a Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület.

A szentmisét Petkó Tamás plébános celebrálta, a szentbeszéd részeként pedig felolvasta Bíró László levelét. Ebben hangsúlyt kapott, hogy fontos a forrás, a hagyomány tisztelete, hiszen a víz is a forrásnál a legtisztább. Ezzel párhuzamosan Petkó Tamás kiemelte: fontos, hogy a fiatalokat is visszavezessük a forráshoz. A hívek Tamás atya leleményének köszönhetően telefonon keresztül hallhatták a tábori püspököt, aki a tőle megszokott humorral azt mondta, a gyógyulást még a püspökség sem befolyásolja.

Az eseményen Ács Rezső polgármester Szent Lászlóról, a város védőszentjéről beszélt, és azt mondta, neki köszönhetjük, hogy az elmúlt évszázadok viharai ellenére Szekszárd virágzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában