Megyei matematikaverseny

2020.03.10. 09:30

Kiváló eredmények születtek a Zrínyi Ilona versenyen

Mauthner Ilona

Fotó: Máté Réka

Tegnap délután ért véget a XXXI. Zrínyi Ilona megyei matematikaverseny. Az első fordulóban 56514 diák oldotta meg a verseny feladatait, tájékoztatta lapunkat Simonné Krum Eszter tanárnő, a verseny főszervezője. A résztvevők közül 14274 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Tolna megyében 6 város 7 iskolájában zajlott a megyei forduló 952 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 76 diákot jutalmazták a hétfői eredményhirdetésen. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak köztük olyan diákok, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobb 6 közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel kerültek a díjazottak közé.

Csapatversenyben az első lett a 9. , 10. és a 11. osztályosok közül a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium csapata, a 12. osztályosok közül a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium diákjai. Az általános iskolai tanulók is nagyon jól szerepeltek. A 2. osztályos diákok közül első lett a szekszárdi Baka István Általános Iskola, a 3. osztályosok közül bonyhádi BONI Széchenyi István Általános Iskola, a 4. osztályosok közül a dombóvári József Attila Általános Iskola, az 5. és 6. osztályosok közül a tamási Würtz Ádám Általános Iskola, a 7. osztályosok közül a szekszárdi Dienes Iskola, a 8. osztályosok közül a szekszárdi Baka István Iskola csapata.

A nyertesek listája IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Szanyi Attila 9. osztályosok között lett első

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában