pódiumest

2019.02.28. 09:30

Alföldi Róbert a Magyar Vállalkozói Szalon vendége volt

Már a program meghirdetésének napján elfogytak a jegyek Alföldi Róbert pódiumestjére, amelyet szerdán este a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának aulájában tartottak.

Buschmannn Adrienn

Fotó: Mártonfai Dénes

Az est kezdetén Illés Tamás, a Magyar Vállalkozói Szalon egyesület elnöke mondott rövid köszöntőbeszédet.

A magyar kulturális élet egyik meghatározó alakja, a Jászai Mari-díjas színművész-rendező színházról, kultúráról, közéletről mesélt a népes publikumnak. A beszélgetőtárs Barabás Éva, bonyhádi származású szerkesztő-műsorvezető volt. Szóba került többek között az is, hogy Alföldi Róbert Ecuadorban az Armel Operafesztivál keretében rendez egy Don Giovanni operaelőadást, ennek szervezési munkálatairól mesélt a művész. Szeretné egy kicsit a helyi kultúrát is belevinni a darabba. – Az ottani nézőknek ez óriási újdonság lesz, hiszen az ország történetének 3. operaelőadása kerül megrendezésre náluk júniusban.

Barabás Éva arra is kíváncsi volt, honnan ered az est vendégének opera iránti érdeklődése. – Nagyon fontos a pedagógusok szerepe – mondta Alföldi –; sokat számít, hogyan ismertetik meg a kisgyermekekkel ezt a műfajt: ez kihathat az egész életükre. Rá például nagy hatással voltak a dunapataji általános iskolában szerzett tapasztalati; szeretettel emlékszik vissza énektanárnőjére, aki igazi tanító volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában