Változások

2024.03.02. 08:00

Lekörözi idén a streaming a tévé-előfizetéseket

Új szakaszba lép a streaming 2024-ben, bevételei megelőzik majd a hagyományos tévé-előfizetéseket.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kaspars Grinvalds

Egy új jelentés szerint nagy változás állhat be a televíziózás történelmében 2024-ben: az előrejelzések szerint a streamingszolgáltatások idén megelőzik a hagyományos fizetős tévé-előfizetéseket, és elérik a 17,3 milliárd dolláros (nagyjából 6205 milliárd forint) bevételt.

A folyamatos növekedés nem feltétlen az előfizetők számnak gyarapodásából, hanem a szolgáltatások árának emeléséből és a mind több hirdetésből adódik. 

A különböző streamingplatformok nagy húzóerejű címeket voltak képesek kitermelni az elmúlt években: ilyen volt például a Netflix gondozásában készült, a negyedik évadával reneszánszát élő Stranger Things és a 2022-ben nagy sikernek örvendő Wednesday. Az HBO is új követőtáborra tett szert a Trónok harcával, valamint a The Last of Usszal, az Amazon Prime Video a The Boyszal csábítja vissza folyamatosan nézőit, a Disney+ pedig az egyre gyakrabban érkező Star Wars- és Marvel-tartalmakkal tartja meg előfizetőit.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!