Kalandra fel!

2023.04.01. 14:00

Hétfőtől lehet jelentkezni a honvédelmi táborokba

Júniustól augusztusig csaknem száz táborban, 135 turnusban táborozhatnak a 12 és 18 év közötti fiatalok –17 féle különböző honvédelmi témájú tematikából lehet választani az ország mintegy 59 különböző helyszínén – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

Résztvevők a Nógrád megyei Bátonyterenyén, a Fáy András középiskolában megrendezett honvédelmi táborban 2021. július 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A HM közleménye szerint idén is változatos programokkal várja a táborokba jelentkezőket a Magyar Honvédség, a tematikus nyári programsorozat több ezer diák számára jelent izgalmakkal és élményekkel teli, aktív nyári elfoglaltságot. 

Idén a hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Honvédség a nyári szünetben a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat.

Kiemelték: a táborokban nem katona-növendékeket nevelnek, 

a résztvevőknek – azon túl, hogy jól érezzék magukat – semmi kötelezettségük nincs a sereg felé.

Ugyanakkor biztonságos körülmények között, szakemberek irányításával és felügyelete mellett, szórakoztató módon próbálhatnak ki új dolgokat, 

miközben megismerik saját határaikat, kilépnek a komfortzónájukból. Mondhatni életük egyik legnagyobb kalandjában vesznek rész, miközben játszva sajátítanak el olyan képességeket és ismereteket, amiket a mindennapi élet során is hasznosítani tudnak majd

 – írta a tárca.

A diákok a honvédelmi táborokban a sokszínű programokon keresztül betekintést nyernek az általuk választott témakörbe, ám ami ennél fontosabb, a mindennapi gyakorlattól eltérő, szokatlan, újszerű feladatokat is biztosítanak számukra a szervezők, amelyekkel erősítik a csoporton belüli összetartozást, az egymásra figyelést, az "együtt gondolkodást".  A gyermekek közösségben vannak, kiléphetnek a szürke hétköznapokból, új barátokat szerezhetnek – sorolták.

Hangsúlyozták: 

a honvédelmi táborok fontos részét képezik a hazafias és honvédelmi nevelésnek, hiszen ezen keresztül a fiatalok betekintést nyerhetnek a Magyar Honvédség és a katonák mindennapjaiba. Kiemelték: a táborok sikere 2016 óta folyamatosan töretlen, a meghirdetett helyek órák, napok alatt betelnek.

Az idei honvédelmi táborokba április 3-tól, hétfőtől a www.honvedelmitabor.hu weboldalon lehet jelentkezni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában