Gondosóra

2023.07.16. 17:34

Egy gombnyomással jelezhetik idős honfitársaink, hogy segítséget kérnek

A Magyarország kormányának támogatásával indított Gondosóra program olyan egyedülálló jóléti szolgáltatást biztosít ingyenesen és alanyi jogon a 65 év feletti időseknek, amelyben szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat a szolgáltatáshoz tartozó jelzőeszközön keresztül a diszpécserszolgálatnak. A program megvalósításáért július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.

MW

Budapest, 2023. február 28. A Gondosóra készülék a diszpécserközpontban a programról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 28-án. A Gondosóra program országos jelzõrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élõ idõs emberek egy egyszerû eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsõdlegesen a diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaik próbálnak segíteni a felmerülõ problémákban. A jelzõeszközzel az idõs ember minden körülmények között képes segítséget kérni, a készülék karon vagy nyakban hordva mindig elérhetõ. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A kormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy gondoskodjon az idősekről, ezért a szomszédságban folyó háború és a háborús infláció közepette is biztosítja és megőrzi a nyugdíjak értékét, az inflációkövető nyugdíjemelést, valamint a baloldal által korábban elvett, de az Orbán-kormány által már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását - írták.

Hozzátették: 

ebbe a sorba illeszkedik a Gondosóra program is, amely 106,453 milliárd forintból valósul meg a Széchenyi Terv Plusz programban, és a nap 24 órájában segítséget és biztonságot nyújt az időseknek és hozzátartozóiknak.

Közölték, hogy a Gondosóra program megvalósításáért 2023. július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, annak szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el.

A program szakmai megvalósítását a Kormányzati Szoftverlicenc-gazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság (KSZG Kft.) végzi, amelynek ügyvezető igazgatói feladatait Juhász Roland korábbi állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár látja el - tudatták.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában