Az Igazság órája

2023.09.24. 10:05

Felemelő fogadtatásban volt része Washingtonban az Alapjogokért Központ küldöttségének (videó)

A republikánusok szerint nem helyes az amerikai adófizetők pénzét a magyar kormány megbuktatására költeni.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója köszöntőt mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Alapjogokért Központ delegációja azért utazott Washingtonba, az Egyesült Államokba, hogy a 2022-ben és 2023-ban elég nagyot szólt CPAC Hungary konferenciát tovább szervezze és tovább mélyítse a kapcsolatokat azokkal a republikánus barátokkal, akik nyitottak Magyarország, és a magyar kormány politikájának valódi megismerése iránt – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Kobza Miklós. A központ kreatív vezetője – maga is a delegáció tagja –, elmondta: A fogadtatás felemelő volt, élő cáfolata mindannak, amit liberális média Magyarország elszigeteltségéről szokott írni.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője megjegyezte:

Amerikában a politikai megosztottság óriási méreteket öltött, talán még annál is nagyobb, mint Magyarországon. Úgy vélte: politikája illetve egészségi állapota miatt nem biztos Joe Biden demokrata elnök újraindulása. Ugyanakkor szerinte még mindig annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy a jövő évi elnökválasztáson Biden és Donald Trump csap össze.

Kobza Miklós megjegyezte: az amerikai republikánusok szerint nem helyes az, ha amerikai adófizetői pénzek vannak a magyar ellenzék kampánya és a magyarországi ellenzéki média mögött. Azt mondják, hogy a USAID forrásokat nem szabad egy hűséges NATO tagállam kormányának megbuktatására költeni. A USAID nem kormánybuktató ügynökség, hanem segélyszervezet, a harmadik világ népesedési, vízellátási gondjait, infrastrukturális helyzetét igyekszik megoldani – vélik.

Szikra Levente megjegyezte: a magyar választópolgárok széles rétegei értesültek róla, hogy az ellenzéket külföldről finanszírozzák. Többek között azért cserébe, hogy hazánk is beálljon a háború támogatói közé. A vezető elemző hangsúlyozta: arra kell figyelni, hogy a saját sorsunkról mi hozzuk meg a döntéseket. Nem szabad elkényelmesedni, mert bár az ellenzék bénának tűnik, de hatalmas erőforrások állnak mögötte – hangsúlyozta a vezető elemző.

Az Igazság óráját itt hallgathatják meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában