Klímacsúcs

2023.12.03. 13:22

Ferenc pápa az éghajlatváltozás elleni közös küzdelemre szólított fel

Az éghajlatváltozás elleni közös küzdelemre szólított fel a katolikus egyházfő vasárnap az ENSZ klímaváltozási konferenciáján (COP28) kialakított vallási pavilonban elhangzott beszédében – írja az MTI.

MW

Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. november 15-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Gregorio Borgia

Ferenc pápa videóüzenetében hangsúlyozta:

Vallási képviselőkként mutassunk példát, hogy a változás lehetséges, és tegyünk tanúságot a tiszteletteljes és fenntartható életmódról. Hangosan könyörögjünk a nemzetek vezetőihez, hogy közös otthonunk megmaradjon.

A pápa influenzás megbetegedése miatt lemondta személyes részvételét a fórumon, és nem utazott Dubajba.

„Fontos, hogy a vallások, anélkül, hogy a szinkretizmus csapdájába esnének, jó példát mutassanak azzal, hogy együttműködnek: nem a saját vagy valamelyik fél érdekeiért, hanem világunk érdekeiért” – mondta. Kiemelte,

napjainkban a béke és az éghajlat megőrzése a legfontosabb szempont.

„Különösen a fiatalok és a szegények, akiknek imái a Magasságos trónjáig érnek, ezt kérik tőlünk. Az ő jövőjük és mindannyiunk jövője érdekében óvjuk a teremtést és védjük közös otthonunkat; éljünk békében és mozdítsuk elő a béke ügyét!” – zárta üzenetét az egyházfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában