Felelősségvállalás hiánya

2024.03.03. 11:40

Nem mond le parlamenti mandátumáról Varju László és Fekete-Győr András

Tovább menekül a felelősségvállalás elől Varju László és Fekete-Győr András, sőt, a bíróság függetlenségét kérdőjelezik meg a nyilatkozataikban.

MW

Varju László (j) Czeglédy Csaba (j) ügyvéddel és Gyurcsány Ferenc (k), a Demokratikus Koalíció elnökével

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Nem akar lemondani a parlamenti mandátumáról és visszavonulni a közélettől Fekete-Győr András. A Momentum bukott elnöke még pénteken a közösségi oldalán úgy vélekedett, hogy

börtönnel fenyegetik, ez pedig csak megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak.

Mint ismert, nemrég másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győrt, miután egy 2018-as kormányellenes tüntetésen eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt emeltek vádat ellene. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Szarvas Koppány Bendegúz, a párt másik tagja esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés. Fekete-Győr a védőjével együtt már fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy. 

Bűnösnek nyilvánították Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőjét is testi sértés bűntettében.

Az ellenzék 2018. decemberi, MTVA-székháznál okozott botránya során Varju politikustársaival együtt randalírozott az épületben, összetűzésbe kerülve az ottani biztonsági szolgálattal. A képviselő a vád szerint egy biztonsági őrnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott – emlékeztet a Magyar Nemzet. Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Az ítélettel kapcsolatban Varju László az ATV műsorában azt állította, politikai befolyás alatt döntött az ítélőtábla. Ráadásul a politikus tagadta, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott volna azt MTVA biztonsági őrének.

Le kell mondaniuk

Kocsis Máté az Országgyűlés tavaszi ülésszakának a nyitó napján a két ügy kapcsán jelezte: 

Fekete-Győr András és Varju László nem vállalja a tettei következményeit.

Varju László egy bűnöző

– szögezte le a frakcióvezető.

Varju és Fekete-Győr ügyével kapcsolatban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: minden jogkövető ember elvárja, hogy ha egy politikust ilyen súlyos, erőszakos bűncselekmény miatt megbüntetnek, akkor mondjon le a mandátumáról.

A politikai pályája véget kellene érjen, amikor a bíróság is kimondja róla, hogy rendőrökre támadt, erőszakos és a választás rendje elleni bűncselekményt követett el, megállapítva a képviselő felelősségét

– tette hozzá a kormánypárti politikus.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Elítélt bűnözőknek nincs helye a Parlamentben (videó)

„Elítélt bűnözőknek nincs helye a Parlamentben” – közölte Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának a parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán.

A bejegyzés mellé feltöltött videóban Renge Zsolt, a budapesti Fidelitas elnöke jelezte: az utóbbik napokban Fekete-Győr Andrástól és Varju Lászlótól volt hangos a teljes magyar sajtó.

„Már az is megérne egy misét, hogy fekete öves bűnözők ülnek öltönyben a Parlamentben, holott a találó viselet a rabruha lenne” – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában