szponzorált tartalom

2019.03.11. 08:38

A Hungária Takarék híd a borászok között

Egy asztalhoz ültette a Hungária Takarék a pécsi, a szekszárdi, a tolnai és a villányi borászokat a Bodri Pincészetben. A pénteki rendezvény célja, hogy hidat építsenek a négy borvidék eredményes és méltán híres borászatai között, ezzel is erősítve a szakmai és emberi kapcsolatokat.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Harminc neves borász fogadta el a Hungária Takarék meghívását péntek este. A különleges program során négy borvidék – Pécs, Szekszárd, Tolna, Villány – szakemberei ültek egy asztalhoz. A Vadász borvacsorának a Bodri Pincészet adott otthont.

– A Hungária Takarék működési területe a villányi borvidéktől Fejér megye északi részéig terjed. Híres borászpartnereink vannak, és amikor azt hallottuk, hogy a villányi, valamint a szekszárdi régió rivalizál egymással, szerettünk volna összekötő hídként megjelenni közöttük – mondta lapunknak Gáspár Csaba, a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója.

A pénteki esemény házigazdája dr. Bodri István, és az általa irányított Bodri Pincészet majd tíz éve dolgozik a Hungária Takarékkal a nemzetközi hírnévre is szert tett borászati komplexum megvalósításán. A kötetlen beszélgetéssel egybekötött vacsora mellett a húsz borászat képviselőivel meg tudták beszélni a további terveiket.

A hagyományteremtő első borászati találkozó tavaly Villányban volt. Az eseménynek akkor Günzer Zoltán borászata adott otthont.

Különleges menüsor

A Vadász borvacsora menüjét a Bodri Pincészet kitűnő, díjnyertes boraival kínálta, amelyek megteremtették az egész este hangulatát. A kacsamáj pástétomot marinírozott szegfűgombával Szekszárdi Sauvignon Blanc Válogatás „Faluhely” borukkal tették élménnyé. A fürj esszencia tojásával és zöldségekkel főételt Szekszárdi Rozé Cuvée „ROZI”-val szervírozták. A füstölt fácánmellet vargányás burgonyagombóccal ételhez a Szekszárdi Bikavér Válogatás „Faluhely” bort választották. A gemenci szarvassülthöz hagymatortával, szarvasgombamártással, céklával és sütőtökkel a Szekszárdi Merlot Válogatás „Gurovicát” ajánlották. A menüsort gesztenyés csokitorta zárta Szekszárdi Cabernet Sauvignon Válogatás „Gurovica”-val. A menüsor Makk Norbert mesterszakácsot dicséri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában