labdarúgás

2020.03.08. 19:20

A Völgységi el Clásico után is maradtak az élen a majosiak

Másodszor sem bírt egymással a Majosi SE és a Bonyhád VLC a Völgységi el Clásicón, így Tihanyvári László csapata megőrizte első helyét a tabellán.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Ahogy a novemberi meccsen (0–0), úgy a mai rangadón sem tudta döntésre vinni a dolgokat a Majosi SE és a Bonyhád VLC, amely 1–1-re végzett a megyei élvonal tavaszi nyitányán.

Ha azt nézzük, hogy a majosiak teljesen átalakított védelemmel várták a riválist (hiányzott a sérült Szőts Attila és Nagy Norbert, valamint az eltiltott Kovács Gergő), még elégedett is lehetne a döntetlennel a vendéglátó, de így, hogy a hajrában ők szerezték meg a vezetést, s győztesnek tűntek, van és lehet is hiányérzetük.

A bonyhádiak pedig amiatt lehetnek csalódottak, mert ők kezdeményeztek, de az a plusz, ami egy ilyen rangadó megnyeréséhez kellett volna (egy jó beadás, egy jó utolsó passz) náluk is hiányzott.

A gólok mellett mindkét csapat eltalálta egyszer a kapufát (a bonyhádi Szlama Bálint közelről, a majosi Hegedűs Péter szabadrúgásból veszélyeztetett), így mindent egybevetve mondhatjuk, hogy a döntetlen igazságos.

Majosi SE–Bonyhád Völgység LC 1–1 (0–0)

Majos, 500 néző. V: Knap Z. (Kis Z., Tinnyei Zs.).

Majos: Steinbach G. – Jerabek, Szeiler, Bognár S., Vituska N. – Hegedűs P. (Sztruhár B., 88.), Gere – Lizák P., Hock, Petrovics – Steinbach M. (Tamás B., 88.). Edző: Tihanyvári László.

Bonyhád: Szabó Sz. – Szász D., Szlama, Máté R., Hambuch – Ágics, Sásdi B. – Kiss D., Wirth, Pfaff (Csigi Á., 72.) – Pap R. Edző: Köllő Roland.

Gól: Lizák (84.), illetve Pap R. (86).

Jók: Hock, Vituska N., Jerabek, Bognár S., illetve Szlama, Pap R., Ágics, Hambuch.


Dombóvár FC–Tamási 2009 FC 3–0 (1–0)

Dombóvár, V: Kiss G. (Verbászi P., Domokos L.).

Dombóvár: Czebei – Pál D., Tieger, Bán, Varga B. – Kierdorf (Varga-Stadler, 85.), Baranyi (Nagy D., 77.), Horváth Á. (Varga M., 93.), Kardos, Právics – Kis D. (Hetesi, 54.). Játékos-edző: Kardos Ernő.

Tamási: Pintér K. – Pintér A. (Bognár), Yondo, Szekeres, Orosz Á. (Kovács V., 61.) – Papp G., Benke (Barta O., 85.), Györgye, Kugli, Laczkó (Széll, a szünetben) – Ato. Játékos-edző: Jammeh Haruna.

Gól: Tieger E. (22.), Bán (64.), Kardos E. (88.).

Jók: a hazai csapat valamennyi játékosa dicséretet érdemel, illetve Papp G.

A szív és az akarat diadala volt ez a győzelem a megfiatalított dombóvári csapat számára, amely a látottak alapján rászolgált az ilyen arányú győzelemre is.


Szedresi SE–Dunaföldvár FC 2–0 (1–0)

Szedres, 100 néző. V: Szappanyos (Domokos L., Kapéter J.).

Szedres: Farkas M. – Farkas-Kozics, Erdélyi P., Rácz Zs., Varga T. (Szabó Sz., 79.) – Tolnai R., FritzÁ., Rikkers (Bősze, 63.), Kuti – Bíró A. (Hováth Balázs, 64.), Péger. Edző: Lacza József.

Dunaföldvár: Fogarasi, Fröhlich R., Varga G., Nikl, Krahulecz (Felker, 79.), Fazekas S., Máthé, Antal Á. (Oláh F., 75.), Jákli, Pintér Cs., Rózsahegyi (Androsovits, 58.). Edző: Sárai György.

Gól: Tolnai R. (1.), Fritz Á. (75.).

Jók: Erdélyi P., Kuti, Péger, Rácz Zs., illetve Fogarasi.

Idény eleji játékkal, de teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a szedresi csapat, amely helyet cserélt a földváriakkal a bajnoki tabellán.


Tevel Medosz SE–Bátaszék SE 2–2 (0–1)

Tevel, 200 néző. V: Hartung V. (Verbászi P., Fülöp A.).

Tevel: Máté R. – Bajusz K., Bakó, Simon J., Sirok – Kerekes R. (Szedlacskó, 62.), Tóth D. (Csizmazia, 88.), Dombi, Petrevics – Reichert A., Baranyai D. Játékos-edző: Máté Roland.

Bátaszék: Klézl – Tóth B., Dobra, Acsádi D., Kapéter, Kertész J. – Samu, Héhn (Csikós G., 83.), Gábor G., Lerch M. (Calka N., 58.) – Tóth T., Acsádi D. (Kósa, 71.). Edző: Szőts Lázár.

Gól: Sirok (77., 82.), illetve Tóth T. (43.), Lerch M. (57.).

Jók: Bajusz K., Sirok, Dombi, Bakó, illetve Lerch M., Tóth T.

Szinte az orvos állította össze a teveli csapatot, amelyben többen betegen vállalták a játékot. A bátaszékiek kétgólos előnyben győztesnek tűntek, de a jól hajrázó hazaiak egy pontot megmentettek.

A Tolna VFC–Kakasd SE összecsapás elmaradt, mert a tolnai pálya alkalmatlan volt a játékra. A találkozót május 13-án, 17.30 órakor pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!