labdarúgás

2020.01.13. 19:14

Magabiztosságot sugárzó csapatot akar Dienes Pál

A sikeres tavasz reményében kezdte el a felkészülést az NB III-as focibajnokság folytatására a Közép csoportban tizenkettedik helyen telelő Szekszárdi UFC.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A sűrű ködben alig lehetett kivenni az arcokat a Szekszárdi UFC első edzésén. A játékosok sapkában, sálban, állig becipzározott melegítőben rótták a köröket a kis műfüvesen.

Lékó Roland és Arena Ármin nem volt ott a többiekkel. Előbbi jó esetben is csak nyár végén térhet vissza keresztszalag-szakadása után, utóbbit pedig porccal műtötték, így talán a felkészülés utolsó hetében lehet ott a társakkal.

Ott volt viszont az a Turi Tamás, aki két szezon után tavaly nyáron távozott Kozármislenybe, de most visszatért, és tavasszal újfent a szekszárdi együttest erősíti majd. A 27 éves középpályás újbóli csatasorba állásával egy kissé jobbak lettek Dienes Pál vezetőedző variációs lehetőségei.

A szakember a tréning előtt az öltözőben azt hangsúlyozta, hogy egy olyan csapatot szeretne pályára küldeni, amelyben minden játékos a tudása legjavát képes adni, s amelyiknek az utolsó három fordulóban már nem kell a jövője miatt izgulnia.

„Egy olyan csapatot szeretnék tavasszal a pályán látni, amelyik erőt és magabiztosságot képes sugározni – mondta Dienes Pál. – Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni. Legyen az a célunk minden meccsen, hogy ne kapjunk gólt, s ha az ellenfél kapuja előtt is jó döntéseket hozunk, akkor sikeresek leszünk. Az előttünk álló hetekben azért kell dolgoznunk, hogy a bajnokság három hónapjában a spiccen tudjunk lenni” – tette hozzá a szakember.

Dienes Pál kiemelte, hogy hazai pályán az őszinél feltétlenül jobb teljesítményt kell nyújtani, s ez a játékoskeret összetételét tekintve benne is van a csapatban.

„Négy pontra vagyunk a kieső helytől, de öt pontra vagyunk a hetediktől is. Azt mondom, hogy akkor célozzuk meg a hetedik helyet!” – fogalmazott Dienes Pál.

A szekszárdiak szombaton a Váz-Bau Kupán bizonyíthatnak először – a Dombóvár FC visszalépése után ugrott be az UFC a tornára –, az első nagypályás edzőmeccsüket két hét múlva pénteken a paksiak ificsapata ellen játsszák.

A felkészülési időszakban nyolc edzőmeccsen lép pályára a Szekszárd, amely a csoporttársak közül a Pécsi MFC-vel és a Kozármislennyel is összeméri erejét.

A március 8-i bajnoki nyitányon éppen a hetedik helyen álló Dabassal szemben faraghat lemaradásából az UFC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!