Karácsony Kupa

2018.12.27. 18:58

Nem tudta megvédeni címét a Tolna-Mözs

Címvédőként utazott a hagyományos, ünnepeket előtti VI. Karácsony Kupára a WSH Tolna-Mözs együttese, amelyen a két évvel ezelőtti győztes Hajdúböszörmény mögött idén a második helyet szerezte meg.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Astra szervezésében Szigetszentmiklóson lebonyolított tornán nyolc együttes vett részt, amelynek rangját jól mutatja, hogy a Szekszárd FC kivételével valamennyi élvonalbeli csapat tiszteletét tette, kiegészülve a másodosztályú TFSE-vel, a DEAC-cal és az FTC-vel.

A Tolna-Mözs a fővárosi zöld-fehérekkel, a Debrecennel és a Hajdúböszörménnyel került egy négyesbe: az NB I-ben címvédő böszörményieket 4–0-ra, a Ferencvárost 3–0-ra győzte le, míg a DEAC-cal 2–2-re végzett Tövisháti Tamás kapusedző irányította együttes. Csoportgyőztesként rögtön az elődöntőben találták magukat Halászi Kingáék, ahol a TFSE-t 2–0-ra felülmúlva jutotta be a döntőbe.

Az előző idény Magyar Kupa-fináléjához hasonlóan izgalmas csatát hozott a HTE és a Tolna-Mözs párharca, a 2–2-es rendes játékidő után a büntetőpárbaj ezúttal a hajdúságiaknak kedvezett.

Az ezüstérem azért is elismerésre méltó, mert három, az U17-es bajnokságban pallérozódó játékos, Kulcsár Panna, Wiesner Dalma és Vámosi Georgina kapott bizonyítási lehetőséget, amivel élni is tudtak. Gólokat, gólpasszokat adtak, Kulcsár Panna pedig bravúrokat mutatott be a kapuban. Vámosi Georginát – a tolnai utánpótlásképzés elismeréséért – a szervezők megválasztották a torna legjobb játékosának.

VI. Karácsony Kupa, eredmények

Csoportmérkőzések: WSH Tolna-Mözs-FTC Futsal-Fischer Klíma 3-0. Gól: Wiesner, Halászi, Farkas K. Tolna-Mözs-DEAC 2-2. A tolnai gólszerzők: Wiesner, Halászi. Tolna-Mözs-Hajdúböszörményi TE 4-0. Gól: Halászi 2, Wiesner, Szalkai.

Az elődöntőben: Tolna-Mözs-TFSE 2-0. Gól: Wiesner, Szalkai.

A döntőben: Tolna-Mözs-Hajdúböszörmény 2-2. A tolnai gólszerzők: Halászi, Varga A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!