kosárlabda

2020.04.18. 06:55

Ritkán mozdulnak ki Kovács Ákosék

Csak ha boltba kell mennie, akkor hagyja el a lakását Kovács Ákos, az Atomerőmű SE NB I-es csapatának irányítója. Meg akkor, amikor feleségével kerékpárra pattannak.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

– Hogy bírja a kosárlabda nélküli időszakot?

– Hiányzik a játék, szerencsére a sportcsarnokba be tudunk menni egyénileg kosárlabdázni, ami nagyon jól jön, főleg, ha az időjárás nem teszi lehetővé a szabadtéri mozgást – mondta a szezonban 7,4 pontot, 3 gólpasszt és 2,4 lepattanót átlagoló 31 éves játékos.

– Amúgy mivel tölti a napjait?

– A kényszerpihenő alatt is próbálok aktív maradni, már amennyire a helyzet engedi. Szerencsére mostanában nagyon kellemes, tavaszias, helyenként már nyárias az idő, így elővettük a bicikliket, és felpattantunk rájuk a feleségemmel. Pár száz kilométert már beletettünk a pedálokba az elmúlt napokban.

Kovács Ákos (balra) reméli, hogy hamar rendeződik a helyzet Fotó: Molnár Gyula

– Mi a véleménye az egész világot letaglózó koronavírus-járványról?

– Bízom benne, hogy nálunk nem lesz olyan mértékű megbetegedés, mint például Olaszországban, vagy Spanyolországban, és pár hónapon belül túl leszünk rajta. A párommal mi is betartjuk az előírásokat, az ajánlásokat, szinte mindig itthon vagyunk, próbáljuk minimálisra redukálni az emberekkel való érintkezést, a boltokba járást, csak ha fontos, akkor mozdulunk ki.

– Sokat ígérő szezont futottak, amikor a szövetség véget vetett az idénynek, jól álltak...

– Igen, a válogatott Eb-selejtezői miatti szünet után nagyon jól játszottunk, szerintem ott lettünk volna a négy között a rájátszásban. Sajnálom, hogy így alakult, remélem, hogy a következő idényig rendeződik a helyzet, és a pályán tudjuk bizonyítani, hogy mire vagyunk képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!