kosárlabda

2018.09.08. 19:17

Visszavágott a KSC Szekszárd az NKE-Csatának

Egypontos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapata az NKE-Csata elleni szombat esti felkészülési mérkőzésen.

Finta Viktor

Fotó: Makovics Kornél

Nagyon kiéhezett már a publikum a kosárlabdára, mert – talán ilyen még sosem volt egy szimpla edzőmeccsen – mintegy ötszáz néző jött össze a KSC Szekszárd szombati NKE-Csata elleni összecsapására. Az egy héttel ezelőtti fővárosi párharc során 25/15 pontot termelő, edzésen megsérült Austria nélkül érkezett a visszavágóra a Csata, amely az első két percben nem tudott kosarat szerezni. Gereben és Mansaré pontjaival 6–0-val kezdett a KSC. Djokics Zseljko négy magyarral és egy légióssal, Jovanoviccsal állt fel, de amikor a 3. percben elkezdett felzárkózni Horváth Bernadett révén a fővárosi gárda, pályára küldte a két napja érkezett svéd Eldebrinket, majd Bishopot is. Küzdött a tavalyi kupagyőztes, de messze voltak még a lányok a tavalyi formájuktól, a dobások és a passzok sem voltak még mindig pontosak, szorosan alakult az első negyed (18–15).

 

A második periódust a Csata kezdte jobban, Adamecz két duplájával át is vette a vezetést. A KSC a negyedik percben szerezte az első kosarát, Gereben volt eredményes. A hazaiak szinte végig üldözték ellenfelüket, aztán a negyed végé Studer Ágnes csent el egy fővárosi passzt, majd el is helyezte a labdát a Csata gyűrűjében, így egy pontos szekszárdi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok (34–33).

Mestermérleg

Djokics Zseljko: – Ezen a mérkőzésen is meglátszott, hogy még csak két edzésen tudtunk játszani öt az öt ellen, annak ellenére, hogy az alapozás kezdete óta már volt harminc tréningünk. Emiatt kicsit aggódom, de most turbó fokozatba kapcsolunk, s bízom benne, hogy sérülések nélkül sikerül összekovácsolni a csapatot a bajnokság és a nemzetközi kupamérkőzések kezdetére.

Tursics Krisztián: – Ezúttal is nagyon szuper meccset játszottunk, az elsőhöz hasonlóan ez is kiválóan szolgálta a felkészülésünket. Összességében elégedett vagyok a játékosaimmal, persze van még hova fejlődnünk védekezésben és támadásban is, mert egy ilyen kiváló csapat, mint a Szekszárd a legkisebb hibánkat is azonnal megbünteti.

A szünet után is szoros maradt az eredmény, egy kosár itt, egy ott, egy kimaradt lehetőség itt, egy ott. Jó darabig a KSC vezetett egy-két ponttal, s több lehetőségük is volt Jovanovicséknak, hogy elszakadjanak, de végén mindig valami hibádzott. A 26. percben aztán Adameczék fordítani tudtak, és ők el is tudtak lépni öt ponttal (27. p.: 43–48). Bár a negyed hajrájában Bálint a tőle megszokott magabiztossággal büntetőzött, de akcióból nem szerzett pontot a Szekszárd, a Csata azonban könnyű kosarakat talált, így megmaradt a vendégek öt pontos előnye a harmadik negyed végére (47–52).

A záró periódusban Bálint és Gereben triplájával előbb egyenlítettek, majd Bishop ziccerével a vezetést is átvették az atomosok. Nem tartott azonban sokáig a hazai vezetés, Nagy-Bujdosóék szívósan kapaszkodtak, szorosan védekeztek, és a végjáték közeledtével pontosabban is céloztak, így az utolsó percben már náluk volt az előny. Aztán ahogyan az első félidő végén – meg már előtte sok bajnokin, sőt válogatott meccsen is – Studer Ági szerzett kosarat, 14 másodperccel a vége előtt behintett egy csodaszép triplát, amire már nem volt válasza a Csatának. A KSC a megszokott lelkesedésének, nagy szívének köszönhetően döcögő játéka ellenére is megérdemelte a győzelmet, visszavágott a Csatának, amit vastapssal köszönt meg a közönség.

Felkészülési mérkőzés

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKE-Csata 69–68 ( 18–15, 16–18, 13–19, 22–16). Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Radnóti, Maár, Domokos.

Szekszárd: Studer Á. 7/3, GEREBEN 12/3, JOVANOVICS 9/3, BÁLINT 12/6, Mansaré 6. Csere: Eldebrink 4, Theodoreán 2, BISHOP 15/3, Kiss, Studer Zs. 2. Vezetőedző: Djokics Zseljko.

NKE-Csata: HORVÁTH B. 10/3, Lelik 11/9, ADAMECZ 11, NAGY-BUJDOSÓ 13/3, LANG 9. Csere: Angyal 7/3, Radócz 2, Solymosi 2, Horváth F. 2, Pálinkás 1. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

Kipontozódott: Radócz (33. perc), Angyal (38. p.)

Az eredmény alakulása: 2. perc 6–0, 6. p.: 10–10, 12. p.: 18–19, 18. p.: 27–30. 23. p.: 38–38. 27. p.: 43–48. 32. p.: 53–53. 36. p.: 65–62.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!