Teol.hu videó

2023.05.17. 14:05

A Garay térről szólt Balázsék műsora (videó)

Szekszárdról, a Garay térről szólt szerdán reggel a Rádió 1. A műsor készítői kedden délután megérkeztek Zalaegerszegről, este tízkor már álltak a sátrak, a led-fal, a színpad, a reklámtábla sor, kiépült az energiaellátás és működőképes lett a korszerű, kerekeken guruló stúdió.

Szepesi László

Szekszárdról jelentkezett élőben a népszerű rádiós műsor (Fotó: M. K.)

Az ébresztő korán reggel volt a Merops hotelben, ahol a harminckét tagú stáb aludt. Hajnali ötre már kijött a műszak, lepróbálták a hangokat, a fényeket, s reggel hatkor megkezdődött az adás.

A három pergő nyelvű riporter, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János sziporkázva szórta a poénokat, s a téren egyre többen hallgatták – itt nem az éter hullámain keresztül, hanem közvetlen a hangszórókból – a műsort. Százan, százötvenen figyelték, s többen, főleg a rejtvényeknél be is kapcsolódtak az adásba.

Három szponzora van a hét elején Sopronban kezdődött kitelepülési sorozatnak, az általuk felajánlott nyeremények is bizonyára vonzók voltak, de talán inkább a műsornak volt köszönhető, hogy az eső ellenére szépszámú közönség figyelte a produkciót a helyszínen.

Az adás befejeztével elismerően mondta Rákóczi Ferenc, „a szekszárdiak óriási tapsot érdemelnek, mert ebben a mocsok időben, mikor néha szakadt az eső, néha csak csöpörgött, jöttek, itt voltak végig. Nagyon jó fejek voltak.”

– A vidék-járásnak az a célja – folytatta – mert kicsit több, mint egymillió ember nagyon szeret és hallgat bennünket, mi pedig évről évre körbemegyünk az országban, és aki szeretne találkozni velünk, odajön hozzánk, fotózkodunk, aláírunk. Az csak véletlen egybeesés, hogy Janinak születésnapja van. Volt viszont egy meztelen ember is a nézők között, ilyenre nem számítottunk, meglepett még bennünket is, de nagyon jó volt a hangulat.

Sinkó Barbara a stáb marketing menedzsere elmondta, évente két alkalommal rendeznek ilyen roadshow-t, tavasszal, illetve ősszel. Szekszárdra most azért jöttek, mert régen jártak itt, és Balázsék szerettek volna ellátogatni ide. Utoljára akkor voltak itt, amikor a Rádió 1-hez kerültek.

Tíz óra után, mikor a nap is kibújt néha a felhők közül, kezdődött a szedelőzködés. Indult a csapat Észak-Magyarországra, Egerbe, ahol csütörtökön kora reggel kezdődik az újabb produkció. A heti vándorlás, melynek során nyugattól keletig végigjárják az országot, pénteken Miskolcon fejeződik be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!