Nincsenek kényes kérdések, csak rossz válaszok

2017. február 14. 19:10 , Legutóbb frissítve: 2017. február 14. 19:15 Ihárosi Ibolya (ibolya.iharosi@partner.mediaworks.hu)
Szekszárd | Leköszönt a közel 20 éve betöltött sajtószóvivői funkciójáról a Tolna Megyei Főügyészség ügyésze, ketten folytatják tovább e tevékenységet.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Himmelné dr. Ökrös Magdolna a Tolna Megyei Főügyészség leköszönő sajtószóvivője (Fotó: Makovics Kornél) Himmelné dr. Ökrös Magdolna a Tolna Megyei Főügyészség leköszönő sajtószóvivője (Fotó: Makovics Kornél)

Már akkor is sajtószóvivői feladatokat látott el Himmelné dr. Ökrös Magdolna a főügyészség csoportvezető ügyésze, amikor e feladatkör ebben a formában még nem is létezett, ugyanis az ügyészség sajtószóvivői hálózata 2001-ben alakult ki. A búcsú nem teljes, ugyanis dr. Magyar Pál főügyész kérésére továbbra is esetenként tájékoztatja a közvéleményt egyes ügyekről vagy más kérdésekről, emellett segíti a két fiatal szóvivő dr. Kiss Yvette és dr. Páli Péter munkáját. Nem tanulhatott más példáján, mert a megyében ő volt az első kinevezett szóvivő, ami merőben újszerű feladatot jelentett. Nem csupán az írott sajtót kellett tájékoztatni, hanem a televíziós nyilatkozatok kapcsán a közvélemény előtt a megyei főügyészség arcaként is megjelent.

A jelenlegi feladatok teljes embert kívánnak 
– A változás elkerülhetetlen minden ember életében, fontos, hogy a munkánk ellátása során „égni tudjunk”, teljesen odaadjuk magunkat az elvégzendő feladathoz. A jelenlegi beosztásom, a másodfokú bíróság előtti ügyészi munka teljes embert kíván, melybe kevéssé fér más feladatkör. Másrészt tudnunk kell átadni a munkánk egy részét azoknak a fiatal  kollegáknak, akik új impulzussal, új erővel, új szemlélettel, teljes odaadással tudják azt ellátni. Jó látni, milyen jól teszik a dolgukat – mondta Himmelné dr. Ökrös Magdolna.

A közvélemény jobban megismerte az ügyészséget
Mint elmondta, a sajtószóvivői munkát rendkívül fontosnak tartja az ügyészség életében, ugyanis elemi igény van arra, hogy a közvélemény lássa az ügyészi munka nehézségét, annak fontosságát, felelősségét. Arról is szó esett a beszélgetés folyamán, hogy ugyanakkor az ügyészség tevékenységének mindig lesz egy olyan része, amelyről nem lehet mindent, vagy éppen azonnal közölni, például a nyomozás érdekei, vagy a személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt. A napi tapasztalatok visszaigazolják, hogy az elmúlt évek alatt a közvélemény jobban megismerte az ügyészség munkáját, szerepét az igazságszolgáltatás rendszerében. – Nem szabad megfeledkezni e tevékenység egyértelmű bűnmegelőzési hatásáról, továbbá arról, hogy az ügyészi munka során a törvényesség előtérbe helyezésével az igazságot keresik, mondta az ügyészség leköszönő sajtószóvivője.  

– Csak és kizárólag az mondható el a sajtó – különösen a Tolnai Népújság – és az ügyészség kapcsolatáról, hogy az kiemelkedően jó. A tájékoztatás, a bűnmegelőzés szempontjai, és az igazság iránti érzékenység összeköti a sajtót és az igazságszolgáltatást. A média szerepe jelentős, éppen ezért az újságírók részéről nincs kényes kérdés, legfeljebb rossz válasz lehetséges, foglalta össze, amit a sajtószóvivői feladat lényegéről gondol.

Az életútról és családról, dióhéjban

Himmelné dr. Ökrös Magdolna 1958-ban született Faddon, a jogi egyetemet Pécsett végezte. 1982-től ügyész, a szakvizsgát követően a fiatalkorúak ügyésze, jelenleg büntető fellebbviteli ügyekkel foglalkozik, a másodfokú bíróság előtt képviseli az ügyészséget. Csoportvezető, a járási ügyészségeken instruálási feladatokat lát el, illetve a rendkívüli perorvoslatok előkészítése is a feladatkörébe tartozik. Címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a legfőbb ügyész dicsérő oklevele, valamint a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének a birtokosa. Férje vállalkozó, két felnőtt fiúk van, az idősebb jogász, a fiatalabb a műegyetem elvégzése után kézműves sörkészítéssel foglalkozik, 90 éves édesanyjával egy háztartásban élnek. A szabadidő jelentős részét a család mellett az olvasás tölti ki. Az utóbbi időben a magyarság eredetével kapcsolatos művek, valamint Nemeskürty István történelmi könyvei kerültek előtérbe.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Nincsenek kényes kérdések, csak rossz válaszok

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Elhunyt Roger Moore

Elhunyt Roger Moore

89 éves volt.

Megtalálja, mi nem stimmel ezeken a képeken?

Kakukktojás galériánk következik.

Nagy taps fogadta Kristóf György első filmjét Cannes-ban

Az Out június 15-től látható a magyar mozikban.

Látott már kertészkedő kismacit? (videó)

Mutatunk egyet Oroszországból.

Cannes is gyászol

Egy perces csenddel emlékeznek meg kedd délután a 70. cannes-i fesztiválon a manchesteri robbantás áldozataira, amelyben eddig 22-en vesztették életüket.

Akár 960 milliót is elkérhetnek Elvis Presley magángépéért

A piros repülőben piros bársonyülések és szőnyeg is van.

El: Mourinho szerint a futballpoéták nem nyernek semmit

El: Mourinho szerint a futballpoéták nem nyernek semmit

„A United immáron minden nagy trófeát bezsebelt, az El-aranyérem a kezdetektől fogva a szemünk előtt lebegett.”

Újpest: volt fradista is jöhet; Bardit elcserélhetik a Vidivel?

Majd' egy csapatnyi játékos a kiszemeltek között – nagy jövés-menés várható a nyáron.

Fiatalság, bolondság – a Manchester United nyerte az Európa-ligát!

A fiatalokkal teletűzdelt Ajaxnak nem volt esélye • Pogba és Mhitarjan gólja döntött.

Werder: Kleinheislerről tárgyalnak egy lengyel klubbal – sajtóhír

Werder: Kleinheislerről tárgyalnak egy lengyel klubbal – sajtóhír

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Fradinál nem marasztalják a játékost.

Nyert otthon a Szeged, de ismét a Veszprém a bajnok

Sorozatban tizedszer, összességében 25. alkalommal lett aranyérmes a bakonyi gárda.

Férfi kézi NB I: Ezért mindig érdemes mezt húzni − Iváncsik

Szurkolóikkal együtt énekelték az Érik a szőlőt Szegeden a magyar bajnokságot megnyerő veszprémiek.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér