Világbajnokság, nyolcaddöntők

2022.12.05. 11:19

Pályán a rekordgyőztes brazilok és a legutóbbi ezüstérmes horvátok

Négy meccsen már túlvagyunk, ma újabb két nyolcaddöntővel folytatódik a futball-vb Katarban.

TEOL

Az ötszörös világbajnok brazilok Dél-Korea ellen folytatják Katarban

Fotó: AFP

Délután Horvátország Japánnal csap össze, este pedig Brazília találkozik a másik még versenyen lévő ázsiai gárdával, Dél-Koreával.

A horvátok és a japánok harmadik világbajnoki találkozójukat vívják, az 1998-as vb-n Davor Suker gólja döntött, míg a 2006-os tornán lejátszott meccsük 0–0-val zárult. A horvátok Marokkó mögött másodikként léptek a 16 közé (az afrikaiakkal és a belgákkal 0–0-ra végeztek, a kanadaiakat 4–1-re verték), míg a japánok két világbajnokot, Németországot (2–1) és Spanyolországot (2–1) legyőzve végeztek az első helyen (nekik belefért egy Costa Rica elleni 1–0-s vereség is). A horvátok a legutóbbi tíz világbajnoki mérkőzésük közül mindössze egyet veszítettek el, éppen a 2018-as döntőt a franciák ellen (2–4).

A másik keddi nyolcaddöntőben az ötszörös vb-győztes brazilok azzal a Dél-Koreával találkoznak, amely egy 91. percben szerzett gólnak köszönhetően énekelte ki a sajtot a páholyban lévő uruguayiak szájából. Hiába verte ugyanis Uruguay a záró körben 2–0-ra Ghánát, a koreaiak is legyőzték Portugáliát, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előztek. A koreaiak korábban Uruguayjal 0–0-ra végeztek, a ghánaiakkal szemben pedig nagy csatában, 3–2-re maradtak alul, így nekik ez a győzelem elég volt. A brazilok egy Szerbia elleni 2–0-s sikerrel kezdték a vb-t, majd Svájcot verték meg 1–0-ra. A végén nagy meglepetésre kikaptak Kameruntól, de ez belefért nekik. A két együttes közös múltja brazil győzelmet és továbbjutást ígér: idén nyáron 5–1-re verték Koreát, ráadásul legjobbjuk, Neymar felépült, és biztosan játszik. 

Világbajnokság. A mai nyolcaddöntős program
Japán–Horvátország, Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, 16 óra. 
Vezeti: Ismail Elfath (amerikai). Tv: M4 Sport
Brazília–Dél-Korea. Doha, 947 Stadion, 20 óra. 
Vezeti: Clément Turpin (francia). Tv: M4 Sport

Az eddig lejátszott nyolcaddöntők
Hollandia–Egyesült Államok (3–1) – a találkozóról itt olvashat!
Argentína–Ausztrália (2–1) – a találkozóról itt olvashat!
Franciaország–Lengyelország (3–1) – a találkozóról itt olvashat!
Anglia–Szenegál (3–0) – a találkozóról itt olvashat!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!