Katasztrófavédelem

2023.04.06. 18:30

Az egészségmegőrzés került a fókuszba

A katasztrófavédelem munkatársainak egészségének megőrzése érdekében április 6-án, Szekszárdon, a Mikes utcában első alkalommal tartotta meg közös rendezvényét a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési Irodája és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Az új kezdeményezés megszólította a hivatali munkarendben dolgozó és a készenléti szolgálatot ellátó állományt is.

TEOL

A megnyitón dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese köszöntötte a jelenlévőket és az online térben becsatlakozókat. Köszönetét fejezte ki a rendezvény szervezésében közreműködőknek, az előadóknak, továbbá a szűrővizsgálatokat, illetve egyéb programokat lebonyolító résztvevőknek. Személyes példákkal támasztotta alá, hogy a saját egészségünket érintő kérdéseket mindig kiemelt helyen kezeljük, ez a mentő- és tűzvédelmet ellátó készenléti állomány tekintetében fokozottan érvényes.

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az igazgatóhelyettes beszédét követően Bán Attila tűzoltó ezredes, az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, az Egészségmegőrző nap programjainak pontos menetrendjét ismertette a résztvevőkkel.

Az első előadásban Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos összefüggéseket ismertette a beavatkozásokat végző állomány vonatkozásában.

Kovács Tamás tűzoltó őrmester, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztályának kiemelt főelőadója az égés során felszabaduló veszélyes égéstermékek élettani hatásait, valamint az ezzel kapcsolatos aktuális és jövőbeni megelőzési feladatokra hívta fel a hallgatóság figyelmét.

A tűzoltók foglalkozás egészségügyi vizsgálatának tapasztalatait – különös tekintettel Tolna vármegyére vonatkozóan – dr. Gábor Ágnes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központjának orvosa osztotta meg a résztvevőkkel.

A hallás védelme érdekében Gazdag Erika, a Victofon Kft. munkatársa tartotta meg előadását, míg az egészségfejlesztési iroda tevékenységét Portheiserné Szabó Ildikó mentálhigiénés szakember mutatta be.

A délelőtt további részében fakultatív programok keretében testösszetétel, véroxigén-szint, vércukor, vérnyomás, kilégzési szén-dioxid mérésre és a hallás vizsgálatára adódott lehetőség. Az egyéni vizsgálatokat követően a rendezvény egy munkahelyi tornával zárult – tájékoztatta hírportálunkat Köves Péter főhadnagy, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában