Fülemülék és rigók éjszakája

2024.05.25. 12:40

Énekesmadarakat figyeltek meg és fogtak be a kórház parkjában (galéria)

A nagy népszerűségnek örvendő Fülemülék és rigók éjszakáját május 24-én újra megrendezték a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház parkjában. Az eseményen, amely a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) országos programsorozatának része, számos érdeklődő vett részt, kicsik és nagyok egyaránt.

Farkas Eszter

Boldogan engedték szabadjára a kis énekesmadarat meggyűrűzését követően (beküldött kép)

A rendezvényt dr. Kis Ernő, a kórház I. Belgyógyászati Osztályának kardiológus főorvosa vezette, aki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szekszárdi Helyi Csoportjának vezetőségi tagja is. Az elkötelezett madarász és természetvédő szívügyének tekinti a természetvédelem népszerűsítését és a madárvilág megismertetését a helyi közösséggel.

Az esemény hagyományosan egy ismeretterjesztő előadással vette volna kezdetét, azonban sikerült még előtte két feketrigót befogni, amiket azonnal meggyűrűztek, majd elengedtek a szabadban. Ezután vette kezdetét a bemutató a kórház „lila” épületének földszinti előadótermében. Az est vendégelőadója Tóth István Zsolt nyugalmazott természetvédelmi őr, az MME Szekszárdi Helyi Csoportjának elnöke volt, aki az országos egyesület örökös tagjaként számos botanikai és ornitológiai tudományos eredménnyel büszkélkedhet – 2011-ben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben is részesült.

Az előadást követően a résztvevők egy közös sétára indultak a kórházparkban, ahol élőben hallgathatták meg a különböző énekesmadarak dalát. A séta különlegessége a madárgyűrűzés bemutatása volt, amely során a szerencsések közelről is megfigyelhették ezt a természetvédelmi és tudományos szempontból is jelentős tevékenységet. A program nemcsak a madármegfigyelés iránt érdeklődőknek, hanem minden korosztálynak remek szórakozási lehetőséget nyújtott. Az est során négy rigót és egy énekes rigót sikerült befogni és meggyűrűzni a résztvevők legnagyobb örömére.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában