Illegális bevándorlók

2021.04.20. 13:47

Őrizetben két szír és egy török embercsempész

TEOL

Forrás: TMRFK

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzésére – április 19-én délelőtt az M9-es autóúton ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit. A járművet egy szír állampolgárságú férfi vezette. A sofőr kilenc illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Információ alapján, az M6-os autópálya és M9-es autóút csomópontjában az egyenruhások intézkedés alá vonták a szír sofőr társait, egy szír és egy török állampolgárt, akik a gyanú szerint előfutóként segítették az embercsempész tevékenységét. Munkatársaink mindkét járművezetőt, valamint az utasaikat elfogták és előállították. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 35 éves és a 36 éves szír, valamint az 53 éves török állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételüket követően pedig előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – közölte szerkesztőségünkkel a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítóképünk: kilenc migránst szállított az autójában, amikor lekapcsolták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában