Ítélet

2023.10.17. 12:28

A barátnője felgyújtásával vádolták, de bizonyítottság hiányában felmentették

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy fiatal Tolna vármegyei férfi ellen. A Pécsi Ítélőtáblán kedden tárgyalták az ügyet, és az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszékhez hasonlóan bizonyítottság hiányában felmentették. Az ítélet jogerős.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. Az ítélet jogerős.

Hornokné dr. Décsei Katalin sajtótitkár, a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára ismertette az egyik Tolna vármegyei faluban történt ügy részleteit. Elmondta, hogy a sértett 2021 áprilisában véget akart vetni a vádlottal fennálló viszonyának, amit közölt is a férfival, aki azonban folytatni szerette volna a kapcsolatot és emiatt több alkalommal vita alakult ki közöttük. 2021. április 25-re virradó éjjel a vádlott a sértettnél tartózkodott és ismét vitatkoztak a nő szakítási szándéka miatt. 

Reggel a vádlott gépkocsival elhagyta az ingatlant, majd ismeretlen helyről gázolajat szerzett. Mivel nem tudta elfogadni, hogy a nő véget vet kapcsolatuknak, elhatározta, hogy végez vele. Visszatért a sértetthez és a bejárati ajtó előtt álló nőt lelocsolta a nála lévő gázolajjal, majd öngyújtóval meggyújtotta a ruházatát. A sértetten lévő felsőruházat meggyulladt, a vádlott megpróbálta megakadályozni a sértettet, hogy oltsa a tüzet, a nőnek azonban sikerült a lakásba beszaladnia és a fürdőszobában eloltotta a testén és ruházatán égő lángokat. 

Ezt követően a sértett megkérte a vádlottat, hogy hívja át a barátnőjét, aminek a férfi eleget tett. A barátnő észlelve a sértetten lévő égési sérüléseket kórházba vitte a nőt, ahol huzamosabb ideig kezelés alatt állt. A sérülések miatt közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, azok tényleges gyógytartama legalább 4-6 hónapra tehető és a sértettnél nagy valószínűséggel maradandó fogyatékosság kialakulása várható.

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a lefolytatott bizonyítási eljárást követően a vádlottat az ellene előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette. Az ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezés folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a Szekszárdi Törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és azt helyes indokainál fogva helybenhagyta, így a keddi tárgyaláson jogerős ítélet született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában