Ki csinál ilyet?

2024.03.12. 15:05

Vérlázító: ismét virágokat loptak Szekszárdon

Ismét virágokat loptak el egy köztéri ágyásból Szekszárdon. Ez már a második nyilvánosságra került ilyen eset, mindössze néhány nap alatt. Legutóbb, március 8-án számoltunk be arról, hogy a Kölcsey Ferenc utcában, éppen nőnap reggelére tűnt el a köztéri ágyásból több, nem régen kiültetett növény. A rendőrség tud a dühítő jelenségről, eljárást is indítottak, és az érintett területeken a korábbinál gyakrabban járőrőznek majd.

Bencze Péter

Néhány napja írtunk arról, hogy hűlt helye a virágoknak, amiket a Kölcsey utca környékére helyeztek ki a Zöld Város Program részeként. Most újabb fotót kaptunk, amin az látszik, hasonló lopás történt a Wosinsky Mór Múzeum előtt is. Ezúttal négy boróka tűnt el.

Ezúttal a múzeum előtti virágágyásból tűnt el négy boróka (Beküldött kép)

Az esetek kapcsán Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere azt kérte a városi rendőrkapitányság vezetőjétől, hogy kollégáikkal fordítsanak kiemelt figyelmet a szabadtéri kertekre, és ugyanezt kapták utasításba az önkormányzatnak dolgozó közterületfelügyelők is.

A rendőrséget is megkerestük az ügyben. Ők azt válaszolták, érkezett hozzájuk a lopások miatt bejelentése, ezért elindult egy szabálysértési eljárás is. Amint Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunkkal közölte: „A lopásokat követően a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai, a város közterületfelügyelői és a polgárőrség munkatársai is rendszeresen – visszatérően – járőröznek a fenti területen annak érdekében, hogy a további lopások megelőzhetőek legyenek.“

A lopások azért is különösen problémásak, mert a Zöld Város Program jelenleg még elszámolási szakaszban van, így egy esetleges ellenőrzéskor a revizorok joggal tehetik fel a kérdést, hogy hol vannak a projektben szereplő növények. A program során egyébként 137 lombhullató facsemete, 9049 darab cserje, 4845 tő évelő növény és több mint 500 örökzöld csemete került ki Szekszárd központjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában