Rendezték a sorokat a tolnai idősotthonban

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Bízom abban, hogy a Tolnai Idősek Otthonában immár rendeztük a sorainkat – válaszolta érdeklődésünkre Rottenbacher Ádám, a Szekszárdi Szociális Központ igazgatója. A szakember elmondta: az utolsó, tünetmentes Covid-pozitív teszteredmény november 10-ei. Azóta nem történt újabb megbetegedés.

Az intézmény megbetegedett munkatársai valamennyien meggyógyultak, ismét dolgoznak. Az idős lakók közül hárman vannak még kórházban, az állapotuk jó, várják vissza őket.

Arra a kérdésre, hogy az otthon lakói közül elhunyt-e valaki kimondottan Covid-fertőzés következtében, az igazgató nem tudott egyértelmű választ adni. Jelezte viszont, hogy a 2020. évi elhalálozások száma az otthonban nem magasabb, mint az előző évek átlaga.

Emlékeztetőül: a tolnai idősotthonban november elején több lakó és dolgozó is megfertőződött a vírussal. Az intézményben ezután teljes körű tesztelést végeztek. A Covid-pozitív lakók kórházba kerültek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint az intézményben 21 lakó és 8 dolgozó fertőződött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában