top 10

2021.01.05. 14:00

Ezek voltak a legolvasottabb 2020-as cikkeink

Ismét összegyűjtöttük azokat a cikkeket, amelyek leginkább érdekelték a Teol.hu olvasóit a tavalyi év folyamán. Top 10-es listánk következik 2020-ból.

TEOL

Fotó: Kiss Albert

Általános vélekedés online szerkesztői berkekben, hogy a tragédiák, gyászhírek messze a legolvasottabbak, nézzük hát, mennyire igazolódik ez a tézis. Ezúttal hátulról előre haladunk.

10. Halálos baleset történt Dunaszentgyörgynél

A tizedik helyen rögtön egy tragikus balesettel kezdjük a listát. Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt február 10-én reggel a 6-os számú főúton, Dunaszentgyörgy térségében. Két jármű ütközött össze frontálisan, mindkét autó vezetője életét vesztette.

Fotó: Molnár Gyula

9. Frontálisan ütközött két autó Tamásinál, hárman meghaltak

Top 10-es listánk utolsó előtti helyén is egy súlyos balesetről számoltunk be a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása nyomán. Egy Opel típusú személygépkocsi közlekedett Szekszárd irányából Tamási felé, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és összeütközött a szemből érkező Ford típusú autóval. Az augusztus végi balesetben az Opel két utasa és a Ford vezetője a helyszínen életüket vesztették.

Fotó: police.hu

8. Nagyot emelkedett a megyében regisztrált fertőzöttek száma

Az elmúlt év a koronavírus-járvány jegyében telt, így nem csoda, hogy több, témában írt cikkünk is bekerült a legolvasottabbak közé. Az alábbi, október közepén készült napi helyzetkép azonban jól mutatja, hogy megyénket még a második hullám elején is elkerülte a járvány brutális berobbanása. Húsz újonnan beazonosított fertőzöttről érkezett jelentés a kormányzati portálon, s ez jelentős emelkedésnek számított akkor. (Azóta volt már kétszáz fő feletti esetszám többször is. A napi rekord kétszázötven fő volt november 14-én).

7. Újabb változások léptek életbe a megyei kórházban

A súlyosbodó járványügyi helyzetre és az emelkedő Covid–19 esetszámra tekintettel, a járványkórházként is funkcionáló Tolna Megyei Balassa János Kórház működésében több fontos változtatás lépett életbe – tájékoztatott a megyei kórház szeptemberben.

Illusztrációnk márciusban készült Fotó: Makovics Kornél

6. Támad a vírus, senki sincs biztonságban

Nagy népszerűségnek örvend olvasóink körében dr. Kovács Klára naplója, melyet folyamatosan bővít a járvány ideje alatt. A múlt hét sem volt könnyű az orvosok számára, kezdte legkelendőbb bejegyzését a bátaszéki háziorvos október végén.

Dr. Kovács Klára Fotó: Mártonfai Dénes

5. Mindig az volt a feladatlap záró kérdése: hogy vagy?

Újabb szomorú hír listánk ötödik helyén. Családja, rokonai mellett sok száz kolléga, tanítvány és barát kísérte utolsó útjára a gyakorlóiskola nemrégiben elhunyt tanára, Gaálné Jäger Ágnes hamvait a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ági néninek – ahogyan ismerték a városban – nem csupán a munkája, a hivatása volt a tanári pálya. Tanítványai rajongtak érte, diákjai felé nyitott szívvel, nagy empátiával közeledett, írtuk sokakat megérintő nekrológunkban októberben.

Fotó: Beküldött kép

4. Kábítószer-kereskedő bandára csaptak le Tolna megyében

Éppen csak lemaradt a képzeletbeli dobogóról az esztendő (vélhetően) legnagyobb rendőrségi drogfogása Tolnában. Száz rendőr tizenegy helyszínen, összehangolt akció keretében csapott le a hálózat tagjaira. A közel két évig tartó nyomozási munka eredményeként hat embert fogtak el és állítottak elő július közepén, majd néhány napra rá a hetedik bandatag is őrizetbe került.

3. Kisteherautónyi adományt kapott a gyászoló család

Tragikus tűzeset rázta meg Értényt december 6-án. Kigyulladt egy lakóház, s a család 81 éves tagja bent égett. Ennek nyomán összefogtak Bonyhádon a háztűz gyászolóinak, károsultjainak megsegítésére, és egy kisteherautónyi adományt juttattak el a Vörös-Kondor családhoz.

Fotó: Beküldött kép

2. Elhunyt Vas Krisztián, az MMA Maori Team alapítója

Döbbenetes hír sokkolta a szekszárdi és Tolna megyei sportéletet május 9-én. Életének 38. évében váratlanul elhunyt Vas Krisztián, az egykori profi ökölvívó és MMA-harcos. Barátai, sporttársai, tisztelői közös gyertyagyújtással emlékeztek Krisztiánra a Sport utcai edzőteremnél.

Fotó: Makovics Kornél

1. Különleges esküvőt tartottak Őcsényben

A legolvasottabb cikk pedig végre egy vidámabb téma, rendhagyó esküvői szertartásnak adott otthont ugyanis az őcsényi polgármesteri hivatal. A lányuk a párjának, a szülők pedig egymásnak mondták ki egyszerre az igent augusztusban. A megható ceremóniát a rokonság és a barátok is megkönnyezték. Olvasóink pedig rekordot jelentő kattintásszámmal honorálták a nem mindennapi eseményről készült beszámolónkat.

Fotó: Kiss Albert

Összegezve tehát ismét a tragikus hírek, gyászjelentések dominálták a Teol.hu top 10-es listáját 2020-ban. De hátha 2021-ben másképp lesz. Ehhez olvassák továbbra is portálunkat, ahol minden fontos és érdekes Tolna megyei történésről igyekszünk tudósítani idén is.

Borítóképen: Takács József (balról), Lázár Sarolta, Palkó József és Takács Cintia az őcsényi kettős esküvő után

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában