Jótékonyság

2021.12.18. 20:00

Százötvenöt családnak jutott az Élelmiszerbank adományából

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

December tizenharmadikán hétfőn kezdték a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a szekszárdi Tesco áruházban gyűjtött adományok kiszállítását az őcsényi rászoruló családok részére, tájékoztatta lapunkat Árvay László önkéntes, szervező az Őcsényi Református Egyházközségtől.

Hétfőn és kedden sikerült az összes elkészített csomagot kiszállítaniuk. Százötvenöt családot kerestek fel, és négyszáztizenhét rászoruló részére adták át az összegyűjtött adományt. A csomagok tartalma a Tesco-ban gyűjtött tartós élelmiszer, liszt, cukor, olaj, rizs, tészta, konzerv és édesség volt. Minden csomagot személyesen adtak át a családok részére a lakhelyeiken. 

– Talán ez a legszebb része ennek az összetett munkának, amikor az ember szembesül az igazi örömmel, amikor megköszönik az elvégzett munkát, örülnek az adománynak és felcsillannak az örömtől könnyes szemek. Ezért érdemes dolgozni – tette hozzá. 

Mint ismeretes, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtésének köszönhetően minél több nélkülöző asztalára kerülhet étel az ünnepek során. Országszerte százhatvan település háromszáztizenöt áruházában hatezer-ötszáz önkéntes várta a lakosság élelmiszer-adományait országszerte. Az áruházakban kijelölt gyűjtőpontokon elsősorban az alapvető tartós élelmiszereket vártak. 

A vásárlók évről évre bizonyítják, fontos számukra a rászorulók támogatása, és ha csak egy üveg lekvárral vagy egy-egy tábla csokival is, de igyekeznek szebbé tenni a nehéz helyzetben élők karácsonyát is. 

Az Élelmiszerbank karácsonyi tartós élelmiszergyűjtésének célja, hogy az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudja az önkéntesek és a vásárlók segítségével – írták közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában