Kitüntetés

2022.10.03. 18:25

Játékával, alkotásaival szolgálta a közösséget

Kitüntetés átadás is lezajlott a múlt szombaton a megyeszékhelyen, a Művészetek Házában, a Szekszárd Jazz Quartet negyven éves fennállása alkalmából tartott ünnepi koncerten.

Szeri Árpád

Soponyai József (bal oldalon) és Posta Zoltán a kitüntetés átadásakor, a Művészetek Házában (Fotó: M. D.)

A történet szeptember 8-án kezdődött, amikor is Szepesi László, az együttes kuratóriumi elnöke a Szekszárd városért a művészet erejével elismerő cím adományozását javasolta a csapat jubiláló tagja, Soponyai József számára.  Szekszárd közgyűlése a szeptember 29-i ülésen tárgyalta meg az erre vonatkozó előterjesztést és hozta meg támogató határozatát.

Mint az az indítványban olvasható, „Soponyai József az 1972-ben alakult jazz trióból 1982-ben jazz quartetté vált zenekar tagja 35 éve. Mint dobos, játékával, s mint zeneszerző, alkotásaival közreműködött a quartett – legelső bakelitlemezének kivételével – valamennyi fekete bakelitlemezének és CD-jének összeállításában. Mint zenetanár, előadóművész, tanított az OSZK, az Országos Szórakoztatózenei Központ szekszárdi stúdiójában, majd a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskolában.”

Soponyai József három és fél évtizedes, odaadó közösségi szolgálatáért, értéket teremtő tevékenységéért kapta a kitüntetést. Az elismerő címet Posta Zoltán, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tagja adta át számára a kerek évfordulós koncerten.

A Szekszárd Jazz Quartet hétvégi jubileumi koncertjéről szóló részletes beszámolónkat az alábbi linkre kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában