Sajtótájékoztató

2022.10.03. 16:31

Nívós műsor mellé ajándék is jár az időseknek

Idén is köszönti a város a szépkorú polgárait. Erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt Gyurkovics János alpolgármester a városházán.

Szepesi László

Az ajándékkal kedvesebbé, meghittebbé kívánja tenni a karácsonyt a város - mondta el a sajtótájékoztatón Gyurkovics János alpolgármester. 

A részleteket az előző héten megbeszélték a szekszárdi nyugdíjas klubok, egyesületek vezetőivel, eszerint, bár október elseje az idősek világnapja, tíz nappal később, október 11-én lesz a Babits Mihály Kulturális Központban az immár hagyományos „Szépkorúak köszöntése” ünnepség, hangverseny, majd a márványteremben fogadás, amelynek fővédnöke Ács Rezső polgármester.

A kulturális központ színháztermében 570-en férnek el, ezért idén is két előadás lesz, egyik délelőtt 10, másik délután 14-órai kezdettel. Az előadáson fellép Peller Anna színész-énekes, az Operettszínház tagja, műsorában felcsendülnek világhírű operettek részletei, világslágerek, nosztalgia és retro dalok, magyarnóták, s szerepel a Medinai Tambura Zenekar is.

Az ünnepségre várják a 65-ik életévüket betöltött szekszárdiakat, akik október 10-én délig regisztrálnak a koncert@szekszárd.hu e-mail címen, vagy a 74/504 123-as számon hívható telefonon. 

A sajtótájékoztatón a város alpolgármestere beszélt arról is, hogy idén, immár hatodik alkalommal teszi a város önkormányzata ajándék átadásával a 62 éven felüli szekszárdi polgároknak kedvesebbé, meghittebbé a karácsonyt. 

Elmondta, a csomagokat igyekeznek úgy összeállítani, hogy azok az alapvető tartós élelmiszerek mellett édességet is tartalmazzanak. Idén a csomagok értékét a korábbi 2000 forintról 4000 forintra növelték, s hogy azokba minél több ajándék kerülhessen. 

Számolva az élelmiszerek infláció okozta további drágulásával igyekeznek azokat minél hamarabb beszerezni. Ezért kérik azokat a 62 évesnél idősebb szekszárdiakat, hogy akik igényt tartanak a karácsony előtti napokban átvehető ajándékcsomagra, megadva nevüket, lakhelyük címét, születésük helyét és idejét, a következő két hét során, október 14-ig jelezzék azt munkaidőben, tehát hétfőtől péntekig reggel 9.30 és délután 16 óra között, pénteken délután 14.30-ig a 74/999 333-as telefonon, vagy a [email protected] e-mail címen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában