Közös hivatal

2023.04.11. 20:00

A választással rendeződött Fürged és Ozora régi vitája

Ozorán a polgármester- és képviselőválasztás után, a múlt év végétől megoldódott a több éven át zajló perpatvar a két szomszédos önkormányzat, azaz Fürged és Ozora között. A két település közös önkormányzati hivatalt működtet, úgy tűnik rendeződött közöttük az ezzel kapcsolatos korábbi vitás helyzet. 

Brunner Mónika

Fürged önkormányzata miniszter közbenjárását kérte. Barkóczi József polgármester Süli Jánossal a fürgedi fogathajtó versenyen, 2021 őszén (Fotó: Kiss Albert)

Két éve számoltunk be arról, hogy Fürged község önkormányzata ki akar lépni az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatalból, mert a két polgármester között megromlott a kapcsolat a jegyző személye miatt. Lehetetlen volt együtt dolgozniuk kettőjüknek, később pedig aztán a falvak egész akkori vezetésével is. 

Fürged önkormányzata miniszterek közbenjárását kérte arra is hivatkozva, hogy az egész hivatali munkarendjük összeomlott. 

Perek sorozata indult, hogy rendeződjön a helyzet, amelyre azután a múlt év decemberi ozorai időközi választás tett pontot. Itt Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást, így már jó néhány hónapja új „stáb” látja el Ozorán az önkormányzati feladatokat. 

– Minden problémánk megoldódott, normális munkarendben tudunk dolgozni, kitűnő a kapcsolatunk az új ozorai vezetéssel – tájékoztatta lapunkat Barkóczi József, Fürged polgármestere. – Sajnos közösen szembesültünk az előző vezetés okozta számos helyzettel, amely után felajánlottam szakmai segítségemet Ozora új vezetőjének és csapatának. 

Barkóczi József, Fürged polgármestere (Fotó: Kiss Albert, archív)

Barkóczi József hozzátette, hogy bár feljelentések, perek vannak folyamatban az előző vezetés ellen, valamint az előző vezetés részéről is ellenük, az ügyeket folyamatosan kezelik, próbálják megoldani. Úgy érzik, hogy a nehezén már túl vannak. A közös hivataluk működése teljesen rendezett, és minden halad a maga útján, jogszerűen, törvényes úton. 

Sümegi Gábor, Ozora polgármestere lapunknak elmondta, hogy a hivataluk próbálja felderíteni azt a pénzhiányt, amellyel szembesültek. Jelenlegi helyzetükre tekintettel így önkormányzatuk még a 2022-es évvel, lezáratlan pályázatokkal, hiánypótlásokkal küszködik, ezek miatt pedig rengeteg a munkájuk. Két külsős kollégát vettek fel, akik segítenek nekik rendbe tenni a múlt évet.

Sümegi Gábor, Ozora polgármestere (Forrás: FB)

Ismertette, hogy a Fürgeddel való jó viszonyuk jelentősen megkönnyíti a dolgukat, nagyon jól tudnak együttműködni, segítik egymást a problémákban. Mind a peres ügyekben, mind egyéb ügyekben hivatalos úton bizonyítják, hogy nem volt megfelelő a hivatal előző vezetése. Hozzátette: fontos a számukra, hogy az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatal szabályosan működjön. 

Megválasztása után Sümegi Gábor polgármester lapunknak elmondta, hogy meglepődött az eredményen, nem számítottak rá, hogy ekkora fölényre tesznek szert, de ebből is látszott, hogy az ozoraiak változást szerettek volna. A kampány során megjelölték a legfőbb célokat, egy stabil, együttműködni képes önkormányzatot. A lakosok számára a biztonság megteremtését nevezte a legfőbb célnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában