Teol.hu podcast

2023.07.25. 13:00

Felgyorsulhat a Paks II. Atomerőmű kivitelezése

Július elején elkezdődtek az úgynevezett résfalazási munkák a Paks II. Atomerőmű területén. Rákóczi Péter kommunikációs igazgató volt a Teol podcast adásának vendége.

Finta Viktor

Rákóczi Péterrel (b) Finta Viktor főszerkesztő beszélgetett (Fotó: Mártonfai Dénes)

Július elején elkezdődött egy 2,5 kilométer kerületű, egy méter vastagságú vízzáró fal építése, ami a föld alatt függönyként öleli majd körül az új atomerőmű blokkjait, a mélysége pedig akár a 32 métert is eléri – mondta el Rákóczi Péter a Teol legfrissebb podcast adásában. 

A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: a résfal célja egyrészt biztosítani, hogy a talajvíz csak ellenőrzött módon és minimális mértékben juthasson be a munkagödörbe, másrészt megakadályozni, hogy a résfalon kívül lecsökkenjen a talajvíz szintje, ami az üzemelő négy blokk tekintetében kiemelten fontos feltétel. A résfalazási munkákat a komoly nemzetközi referenciákkal rendelkező, nagy múltú német Bauer cég magyarországi leányvállalata végzi.

Mindezen túl szó esett többek között a résfalazást megelőző szerződésmódosításokról, a kiszolgáló létesítmények építéséről, a Duna vízállásásról és hőmérsékletéről, nemzetközi konferenciákról, a törökországi Akkuyuban tett látogatásról és az atomenergia jövőbeni fontos szerepéről is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában