Íme, a Szekszárdi Szüreti Napok programja!

A Szekszárdi Szüreti Napok programsorozatán idén Szandival, Kovács Katival és egyebek mellett a Group’n’Swing Zenekarral is találkozhatnak az ide látogatók.

Gazsó Rita

Szekszárdi Szüreti Napok 2022.

Fotó: Makovics Kornél

Jövő héten, csütörtöktől vasárnap estig tart az egész várost megmozgató Szekszárdi Szüreti Napok programsorozata, amelyről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a város vezetése és a szervezők. Mint elhangzott, a Béla király téren 15 pavilonban 28 kiváló szekszárdi borvidéki, két tolnai borvidéki pincészet, két pálinkaház és öt étterem várja a vendégeket. A Béla király téren, az országzászló előtt lesz a nagyszínpad, ahol összesen harminckilenc színpadi és színpad környéki program zajlik idén csütörtökön délután két órától egészen vasárnap késő estig.

A Szüreti Napok kedden nyílik egy kiállítással a Babits Márványtermében, majd szerdán táncszínházzal folytatódik. A számtalan helyi fellépő mellett igazi nagyágyúkat is vendégül lát a program. Csütörtökön 14 órától a Béla király téri szabadtéri színpadon a „Szeretet Lángja” közvéleményformáló rendezvényen fellép többek mellett Szandi, ugyanitt 21 órától a 17 éves, Fonogram-díjas Group’n’Swing Zenekar, Magyarország elsőszámú Swing & Boogie Showzenekara, majd a Canarro zenekar, a francia manouche swing, avagy gypsy jazz stílus egyik legkiválóbb hazai képviselőjének koncertje zárja a napot.

Pénteken 16 órától a Bartina Néptánc Egyesület fellépése pezsdíti fel a hangulatot a Béla király téren, akiket 17 órától az Alisca Brass Band, Szekszárd kiemelkedő művészeti együttese követ. A péntek 18 órási hivatalos megnyitó után a 25 éves jubileumát ünneplő Budapest Jazz Orchestra áll színpadra. A pénteki napot a Don’t Stop The Queen tribute zenekar koncertje zárja.

A szombati program a Ruttkai Bori Banda gyerekkoncertjével indul 10 órától a Béla király téri színpadon, ezzel párhuzamosan egy több órás szabadtéri gyermekprogram, sátorbábszínház zajlik majd a Vármegyeháza kertjében. A nap folyamán különböző helyi csoportok és hagyományőrző együttesek lépnek fel, bemutatkozik például Bogyiszló. A délután 15 órási szüreti felvonulás, majd az azt követő Borrendi avatás után Tolna vármegyei hagyományőrző együttesek találkozója kezdődik, ahol 10 táncegyüttes 300 táncosa, 6 zenekara ad egymásnak randevút.

A Vármegyeháza udvarán 20 órától táncház lesz, közben 20.30-tól a Béla Király téren is beindul a buli a Cimbalibanddel, akit Kiss Kata Zenekara követ, rock és pop zenével házasított, a népdalok gyökereiből táplálkozó muzsikával.

Vasárnap délelőtt 11 órakor a Csurgó Zenekar foglalja el a Béla király téri nagyszínpadot, majd folytatódik a helyi csoportok bemutatkozása. Délután 15 órától a Tücsök Zenés Színpad szólistái veszik át a stafétát, ezután lesz Cinegemadár Gálaműsor, 18 órától Origamies koncert, 20 órától pedig az örökmozgó, aranytorkú énekesnő, Kovács Kati adja elő több generáció általt is kedvelt slágereit. 

Az ingyenes programok mellett izgalmas programok várnak mindenkit a Piactéren is, amelyeket belépődíj ellenében tekinthetnek meg.

Csütörtökön a Takács Tamás Blues Bandet láthatjuk-hallhatjuk, akiket a Kalapács József énekes, Nagyfi László gitáros, Pazdera György basszusgitáros és Tarca László dobos Rudán Joe énekessel és Nagy Dávid gitárossal kiegészült Totális Metál formáció követ. Pénteken 23 órától egy igazi retro party várja a bulizni vágyókat, amelynek vendége lesz az Animal Cannibals, Náksi, az UFO UpDa Te.

Szombaton 20 órától a ByeAlex és a Slepp koncertjére várják a csapatot kedvelőket, 23 órától pedig egy őrületes bulival, és sztárfellépővel zárul nap, Andro-val JummoDaddy-vel, Rico x Miss Mood-dal.

Vasárnap este 19 órától a Valmar duo lesz a Piactér vendége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában