Zöld Város program

2023.10.17. 16:51

Zöldül a belváros, sok ezer növény jön hamarosan

Újabb fázisához érkezett Szekszárdon a belváros zöldebbé tételét szolgáló bő egy és negyedmilliárd forintos program, amelynek során 5000 négyzetéterrel nagyobb lesz a növényekkel borított zöld felület.

Szepesi László

Kedden délelőtt aláírták a szerződéseket a növényzetet és egyéb segédanyagokat szállító cégekkel. Fotó: Mártonfai Dénes

Kedden kora délelőtt a városháza polgármesteri tárgyalójában Gyurkovics János alpolgármester, Cserka Péter, a Cseri Garden Kft. műszaki igazgatója és Nagy Kristóf, a szekszárdi LANDCARE Garden Kft. ügyvezetője aláírta az elültetendő fák, cserjék, örökzöldek, s a zöld felületek kialakításához szükséges egyéb anyagok beszerzéséről szóló szállítási szerződéseket.

A Liszt Ferenc tértől a Luther térig, illetve a Wosinsky és a Kölcsey lakótelepen bő három héten belül befejeződik a burkolatok készítése, helyükre kerülnek a padok, a játékok, egyéb szabadtéri bútorok, tartozékok, s megkezdődhet a végleges zöld felületek kialakítása.

A szekszárdi társaság főleg Nyugat-Magyarországról hoz 137 hat-nyolc centiméter vastag törzsű, egészen pontosan egy méter magasságban 20-25 centiméter törzskerületű, 3-400 kilós lombhullató facsemetét, platánt, kőrist, hársat, emellett 9049 cserjét, 4845 évelő- és 505 örökzöld csemetét.

A budapesti Cseri Garden Kft. pedig hoz 411 karót a fák mellé, 374 köbméter fenyőkérget, majdnem egy tonna fűmagot, s az ültetéshez szükséges segédanyagokat.

Az ültetések, ahogy azt a növények vegetációja kívánja, hamarosan elkezdődnek. Gyurkovics János alpolgármester pedig kéréssel fordul a szekszárdiakhoz: vigyázzanak majd a növényekre, miként a terekre kerülő padokra, bútorokra is. Ez a felhívás sajnos nem felesleges, ugyanis bár a területeken kamerák vannak, az új padokat már az első napokban megrongálták, ezért az építkezés befejezéséig azokat kényszerűségből ráccsal körülvették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában