Visszatekintés – március III.

2023.12.23. 18:00

Eltűnt kisfiú, belvárosi csatazaj és négyes ikrek egy hónap alatt

Egy tolna-mözsi kisfiúért izgult szinte mindenki márciusban. A 6 éves Nyári Gergő egy óvatlan pillanatban megszökött otthonról, több százan fogtak össze, hogy megtalálják. Nemzeti ünnepünkön több Tolna vármegyei is elismerésben részesült, de négyes bárányikrekről és folyóból előkerülő rozsdás pisztolyról is írtunk. Egy mozgalmas hónap összefoglalója következik.

Révészné Hanol Erzsébet

Csúcstechnológia segíti a diákokat az Ady-technikumban (Fotó: MD)

Március egyik legfelkavaróbb eseménye egy 6 éves kisfiú eltűnése volt. A tolna-mözsi Nyári Gergő az idő alatt indult útnak, míg édesapja az udvaron a játékokat pakolta.

Dunaföldváron a várossá avatás 34. évfordulója alkalmából rendezett város napi gálán adták át az önkormányzati elismeréseket. 

Egy hősies helytállásról is hírt adtunk. Kircz Imre szekszárdi tűzoltó és Jaksa Jánosné nyugalmazott ápolónő kezdte meg az egyik szekszárdi üzletben összeesett férfi újraélesztését. Különleges történetekből sem volt hiány márciusban. Írtunk például Rajna Zsoltról, aki mágnes horgászattal tölti a szabadidejét, és legnagyobb meglepetésére egy rozsdás pisztoly akadt az eszköz végére, néhány nappal később pedig egy újabb fegyver. Aranyos négyes ikrekről, a Szekszárd melletti Görögszón született bárányokról is írunk. A kicsik Mózsik Zsolt gazdaságában jöttek a világra. 

A hónap zárásaként a Tolna Megyei Szakképzési Centrum csúcstechnológiás fejlesztéséről számoltunk be. Átadták ugyanis Szekszárdon az Ady Endre Technikum és Kollégium gépjármű-diagnosztikai tanműhelyét, valamint létrehozták a GRADUM Járműipari Ágazati Központ Nkft.-t. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában