Hajdan

2024.01.12. 12:00

Korcsolyázók vették birtokukba a faddi Duna-holtágat

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A befagyott Holt-Duna tetején a fiatalok jégkorong meccseket is vívtak egymással

Fotó: Gottvald Károly

25 ÉVE „az Országos Egészségbiztosítási Pénztár engedélyével az év első napjától új osztály, az ápolási kezdte meg a működését a dombóvári kórházban” – jelent meg a hír a Tolnai Népújság 1999. január 6-i számában. „A december elején megkezdett átalakítás során mintegy fél millió forintos költséggel olyan részt alakítottunk ki a kórház második emeletén, ahol 5 háromágyas, 1 kétágyas és 2 egyágyas szobában várjuk az ápolásra szoruló betegeket – mondta el érdeklődésünkre az egészségügyi intézmény egyik ügyvezetője, Nagy Béla.”

25 ÉVE rövid kergetőzés után egy vagyonvédelmi cég alkalmazottai elkaptak három faddi baromfitolvajt – közölte a Tolnai Népújság 1999. január 2-i száma. „A tolvajok a dombori gátőrházból 4 tömött kacsát és 16 tyúkot zsákmányoltak. A kacsák közül kettő maradt életben, a zsákba gyömöszölt, és csak másnap megtalált tyúkok közül viszont egy sem. A gyanúsítottak megtagadták a vallomástételt, de a tárgyi bizonyítékok és a tanúk sokat mondóak.”

25 ÉVE korcsolyázók vették birtokukba a faddi Duna-holtágat – jelent meg a tudósítás és az azt illusztráló felvétel a Tolnai Népújság január 3-i számában. A hideg idő megvastagította a jeget, ez tette lehetővé a téli sportok zavartalan és biztonságos űzését a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában