Hajdan

2024.04.10. 15:00

Véres verekedés volt Szekszárdon, a Mátyás király utcában

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Getty Images

90 ÉVE országos állatvásár volt Szekszárdon. „A vásártérre „felhajtottak 1024 db szarvasmarhát, 778 lovat és 2100 db sertést” közölte a részleteket a Tolnamegyei Ujság 1934. április 7-i száma. „Eladásra került 325 szarvasmarha, 214 ló és 353 sertés. Az árak tartottak voltak és a vevők általában többet fizettek, mint a multévi utolsó vásáron. Olasz kereskedők 44 tehenet szállítottak el a vásárból, míg a németek 40 fajlovat vásároltak.”

90 ÉVE „véres verekedés volt Szekszárdon, a Mátyás király utcában, a vasút közelében” – ismertette a súlyos kimenetelű bűnesetet a Tolnamegyei Ujság 1934. április 7-i száma. „Gyimóthy Lajos 33 éves és Tam András 24 éves földművesek, akik már 7-8 éve ellenséges viszonyban vannak egymással, véletlenül összetalálkoztak az után és egymást goromba szavakkal illették. Összeszólalkozás közben Tam előrántotta bicskáját és Gyimóthyt, aki a kezében levő láncra kötött patkányfogóval védekezett, kétszer halántékon és egyszer a homlokán megszúrta, azonkívül a karján, a mellén, vállán és az oldalán ejtett egy egy szúrást. Aa életveszélyesen összeszurkált Gyimóthyt a mentők a közkórházba szállították. Életben maradásához igen kevés a remény.”

90 ÉVE „ismeretlen okból kigyulladt Gács Lajos paksi lakos szalmatetős háza” – jelent meg a káresetet részletező hír a Tolnamegyei Ujság 1934. április 7-i számában. „A lángok hamarosan átcsaptak a szomszéd házakra és öt ház teljesen leégett. A vizsgálat során az a gyanú merült fel, hogy a tüzet valaki szándékosan okozta és a csendőrség máris alaposan gyanúsít valakit a gyújtogatással. Az illető Gácsnak nemcsak haragosa, de perlekedett is vele, sőt tanuk is vannak arra, hogy a gyanúsított többször megfenyegette azzal, hogy nemsokára már csak a háza falai közt fog lakni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában