Kölesd első embere indul az önkormányzati választáson

Greifenstein József, Kölesd első embere indul a 2024. június kilencedikei önkormányzati választáson. A hatvanéves politikus a következő ciklusban is szívesen vállalja a polgármesteri feladatokat: 2019 óta polgármester, 1992 óta a kölesdi önkormányzat képviselőtestületének tagja. 

Brunner Mónika

Greifenstein József független polgármester és polgármesterjelölt lapunknak elmondta, hogy 2019 óta a település polgármestere, a polgármesteri tisztséget akkor azért vállalta, hogy legjobb tudása szerint képviselje a község lakóinak érdekeit. 

kölesd, polgármester
Greifenstein József, Kölesd első embere indul az önkormányzati választáson. Fotó: MW

– Az elmúlt öt évben átvészeltük a covidot és a válságokat, úgy, hogy senkit nem kellett elbocsátani a kölesdi önkormányzattól. Kistelepülés vagyunk, meg tudtuk tartani az értékeinket, megmaradt a posta, az általános iskola, az orvosi rendelő. Felújítottuk a művelődési házat, a sportcsarnokot, a játszóteret és a ravatalozót. Javítottuk az utakat és elkészült a kerékpárút. Ezt az építő munkát szeretnénk folytatni – mondta Greifenstein József. 

– Olyan ember vagyok, aki szeret segíteni. Amikor képviselő voltam, akkor is ezt tettem, ahol tudtam. Mióta polgármester vagyok, megújult több utca, felújítottuk a Petőfi Emlékméhest, amely felemelő érzés volt a számomra. Szeretek az emberekkel beszélgetni, sokat jövök-megyek gyalog is Kölesden. Öt éve sem számított ki szavazott rám, miután megválasztottak, mindenki polgármestere lettem, és így tervezem a következő ciklust is megválasztásom esetén –tette hozzá. Megválasztása esetén a tervei között szerepel a település fejlesztése, óvoda felújítás, bölcsőde létrehozása, önkormányzati utak javítása, csapadékvíz elvezetése. 

– Kölesden jó élni. A rendezvényeket is úgy szervezzük, hogy idősnek-fiatalnak is biztosítsunk szórakozási lehetőségeket. Szívesen látunk mindenkit a faluban. Mindig meleg szeretettel és gondoskodással várjuk a vendégeket, kölesdi bort kínálunk a borkútból. A kölesdiek mindig híresek voltak a vendégszeretetükről – zárta szavait Greifenstein József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában