Varga Mihály: Olyan önkormányzatokat szeretnénk, amelyek Magyarország megerősítésén dolgoznak

A június 9-i választások legfontosabb kérdése, hogy az Európai Unió a háború vagy a béke irányába mozdul el. Az elmúlt hónapokban világossá vált, hogy az Európai Bizottság, az Európa Parlament testületeiben azok vannak többségben, akik háború pártiak. Ez pedig szembe megy az Európai Unió mintegy 400 millió állampolgárának érdekével – erről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter Tamásiban.

Bencze Péter

Varga Mihály azt mondta, minden felmérés azt mutatja, hogy az unió lakosai békét szeretnének, nem pedig háborút. Ezért fontos, hogy a magyarországi választásokon minél többen vegyenek részt és voksoljanak azokra a jelöltekre, akik a béke pártján állnak.

Varga Mihály, pénzügyminiszter, önkormányzati választás, Porga Ferenc, Széles András
A képen b-j: Széles András Tamási alpolgármestere, Porga Ferenc polgármester és Varga Mihály pénzügyminiszter (A szerző fotója)

Varga Mihály szerint Magyarország megerősödése a tét

A szakpolitikus – a szintén június 9-én lebonyolításra kerülő – helyhatósági választások kapcsán arról beszélt, hogy a kormánynak jól megtervezett stratégiai elképzelése, fejlesztési tervei vannak és keresik azokat a partnereket, akik ezek megvalósítását helyi szinten értik és meg is valósítják.

Tehát olyan partnereket szeretnénk az önkormányzatokban, akiknek köszönhetően Magyarország felzárkóztatása, Magyarország növekedése, gazdasági erősödés kaphat lábra

 – tette hozzá Varga Mihály.

Varga Mihály kiemelte, hogy már az Európai Bizottság is azt prognosztizálja, hogy hazánk az év végére a növekedés tekintetében élvonalban lehet az öreg kontinensen. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei közül minél többen kapjanak bizalmat június 9-én.

Békére van szükség Európában

Petri Bernadett, a Fidesz-KDNP Európa parlamenti képviselőjelöltje, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa úgy fogalmazott:

„Európa elérkezett egy választóvonalhoz. Ez a választóvonal a háború és béke kérdése, ami sok szempontból határozza meg az unióban állampolgárainak életét. Ezek valós problémák. Látjuk ugyanis, hogy Brüsszelben háborús hisztéria van“ – mondta Petri Bernadett, majd így folytatta:

A brüsszeli politikusok arról beszélnek, hogy be akarják sorozni az embereket, atomfegyverek bevetése kerül szóba. A hosszú távú háborús gazdálkodásnak pedig negatív hatásai vannak az emberek jólétére. Ez ellen harcolnunk kell.

Petri Bernadett szerint emellett komoly kockázatot jelent az is, hogy a brüsszeli szankciók nem érték el a hatásukat, ellenben hatalmas terhet rónak az európai közösségre, ugyanúgy mint a migráció. A politikus végül arról is beszélt, Brüsszel abba is megpróbál beleszólni, hogy a szülők milyen értékrendek mentén neveljék gyermekeiket. A politikus szerint ezek ellen harcolni kell a nemzetközi politikai színtéren, ezért kérte a hazai választópolgárokat arra, hogy minél többen voksoljanak a Fidesz-KDNP jelöltjeire június 9-én.

Folytatni kell Tamási fejlesztését

Porga Ferenc, Tamási polgármestere arról beszélt a fórumot megelőző sajtótájékoztatón, az elmúlt 5 év nehézségei ellenére a város folyamatosan fejlődött. Egyebek mellett sikerült tovább bővíteni az ivóvíz-hálózatot, aminek eredményeként további 400 tamási lakos jut jó minőségű csapvízhez. De zajlik a szennyvíztelep korszerűsítése, valamint egyre több vállalkozás települ az ipari parkba, a már eddig is ott levők pedig jelentős beruházásokat valósítottak meg az elmúlt években. Ezek pedig mind – a város fejlesztésére fordítható – plusz helyi adó bevételt jelentenek az önkormányzat számára.

Feladat viszont bőven van még: ezek közül a legfontosabb a Tamási Termálfürdő helyreállítása. Ezzel kapcsolatban – akár már néhány héten belül – megszülethet az az egyedi kormányzati döntés, amelynek köszönhetően elkezdődhetnek a munkálatok.

A településvezető kiemelte, emellett szeretnék a következő ciklusban felújítani a városházát, bővíteni a gimnáziumot és folytatni az utak, járdák felújítását.

Kényszersorozások helyett kiszámítható növekedés

Széles András, Tamási alpolgármestere, a Fidesz választókerületi elnöke azt mondta portálunknak, a június 9-i választások tétje az, hogy hazánk és az unió a totális háború, vagy a béke irányába tesz lépéseket. A politikus hangsúlyozta: Tamási kárpátaljai testvértelepüléséről naponta hallani olyan híreket, hogy a lakosságot kényszersorozással veszik rá a harcokra. Emiatt ott az emberek mindennapjainak hús-vér valóságává vált, hogy a rájuk kényszerített politikai döntések miatt bujkáljanak el a hatóságok és a biztos halál elől. Ezért is kiemelten fontos, hogy a békepárti erők, élükön a Fidesz-KDNP minél nagyobb támogatást szerezzen június 9. után.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában