kiállítás

2018.09.14. 16:20

Marsalkó Péter fotói láthatók

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából Áttekintés címmel Marsalkó Péter pécsi fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Tinódi Ház Majoros Galériájában.

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

A megnyitón Pallós Marcell trombitajátéka után Somlai Adrienn ügyvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Klajkó Dóra nyitotta meg a kiállítást.

A pécsi mester egykori tanítványa egyebek mellett arról beszélt, hogy a technika fejlődésének köszönhetően napjainkban már bárki fényképezhet, művészetnek viszont csak akkor tekinthetjük a fotózást, ha a képek üzenetet, valamilyen értéket közvetítenek.

Marsalkó Péter bemutatásához a korábbi tanítványok véleményét gyűjtötte össze Klajkó Dóra. Elmondta, hogy a szakmaiságon túl életérzést nyújt. Igazi mester, aki nem azt mondja, amit az ember hallani szeretne, hanem azt, amire szüksége van a fejlődéshez. Ösztönlény, aki mindig ad, a legtöbbször önbizalmat. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a fotózás iránti alázat.

A szeptember 26-ig látogatható tárlat Marsalkó Péter 1977 és 2018 között készített képeiből ad válogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában