fesztivál

2019.11.14. 18:10

Öröm a zene, ez ismét bebizonyosodott Pakson

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Az Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált rendezték a hétvégén a Csengey Dénes Kulturális Központban, a Művészetekért Egyesület szervezésében. A tehetségkutatóra előzetesen harmincnyolc zenekar nevezett, az előválogatót követően pedig tizenkettő kapott lehetőséget a neves zsűri és a közönség előtti bemutatkozásra.

A fesztiválra Szigetmonostorról, Budapestről, Komlóról, Makóról és Őcsényből érkeztek zenekarok. Az első helyezett a GRB Nomád Blues Band (Komló), a második a Quack (Komárom-Esztergom megye), míg a harmadik a Me iLL (Budapest) lett – írja a Paksihirnok.hu. Az ifjúsági zsűri a Sobri Booogie-t (Szigetmonostor) választotta a legjobb zenekarnak. Közönségdíjas lett a GRB Nomád Blues Bandből Murka Gyula, Újfalusi-díjat kapott a HuMan Brass Band (Öcsény), a zsűri különdíját kapta a The Garde (Makó), és szintén különdíjas lett a Sobri Boogie. A fesztivál győztes zenekara felléphet a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) felajánlásában a 2020-as Öröm a Zene tehetségkutatón, ahol az országos fesztiválok első helyezettjei mérik össze tudásukat. A győztes nyereménye ott egymillió forint értékű hangszervásárlási-utalvány és kétmillió forint értékű médiacsomag lesz. A program részeként workshopot tartott Tóth Viktor szaxofonművész, az eredményhirdetés előtt pedig a Peet Project adott koncertet.

A több mint húszéves paksi fesztivál célja kettős: egyrészt színvonalas zenei programot biztosítani a paksi és környékbeli fiataloknak, másrészt lehetőséget adni tehetséges amatőr zenekaroknak a nagyközönség, illetve értő, kritikus bírálók előtti megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában