színházi előadás

2020.01.31. 18:10

Tiszta szívvel eltáncolt sorsfordulók

Ihárosi Ibolya

Fotó: Máté Réka

Tiszta szívvel címmel adták elő a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium diákja a József Attila életének sorsfordító állomásait ábrázoló táncszínházi előadást Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban csütörtökön délután.

A Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott előadás József Attila szerelmeihez, valamint édesanyjához kapcsolódó érzéseit mutatja be a tánc és a színház formanyelvének összekapcsolásával, olvasható a produkció ismertetőjében. A színpadon kart karba öltve jelenik meg a tánc és a költészet, megelevenítve a költő életének legfontosabb szereplőit, köztük Vágó Mártát, Szántó Juditot, Marton Mártát, Gyömrői Editet, Kozmutza Flórát és nem utolsó sorban Mamát. A hozzájuk írt verseket, a József Attilát táncoló szereplő ábrázolja, partnerei mozdulataiban megmutatkoznak a plátói és beteljesült szerelmek, időrendben haladva.

Az előadásban elhangzanak azok a meghatározó versek, melyeknek sorai sok embernek ismerősek lehetnek. Ilyen például a Mama, Gyermekké tettél, Kései sirató, Kész a leltár és az Óda.

Borítókép: József Attila életét vitték színpadra a pécsi művészeti gimnázium táncosai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában