kiállítás

2020.02.06. 09:30

Matula bácsit is megmintázta

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Matula bácsi Hucker Ferenc egyik kedvenc irodalmi, illetve film szereplője. Ezért készítette el karakteres portréját a nagymányoki születésű, ám Szekszárdon élő és alkotó festőművész. Ez az arckép is látható a Solymár Imre Városi Könyvtárban kedden megnyílt kiállításán.

Hucker Ferenc munkásságát eddig jobbára tájképek fémjelezték. Ezért most némi meglepetéssel nyugtázhatták az érdeklődők, hogy részben portrék, részben pedig a fényt, mint természeti és filozófiai jelenséget elénk táró absztrakt művek kerültek a terem falára. Az egyik alkotás, a bonyhádi születésű Perczel Miklós, 1848/49-es honvédezredes portréja a művész felajánlásának köszönhetően immár a könyvtár köszönettel fogadott tulajdona.

A közel húsz festmény között azért akad egy tematikájában most „kakukktojás”, jelesül, amelyik a Mecsek szépségeit tárja a látogatók elé. Hucker Ferenc lapunknak elmondta, hogy a tájkép műfajhoz a jövőben sem lesz hűtlen, jelen tárlat – melyet maga ajánlott a közönség figyelmébe – kísérletező kedvének kétségkívül látványos megnyilvánulása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában