tehetségek tárlata

2021.09.29. 18:10

Környezetkultúra szakosok állítanak ki az egyetemi karon

Szepesi László

20210829_Szekszárd_Kiállítás_PTE KPVK környezetkultúra szakos hallgatók kiállítás megnyitója.(b1) Prof.Dr.Szécsi Gábor dékán, Fekete Luca alkotó, Kőrösi Zóra Borbála alkotó, Varga Rita kurátor és Hisznyik Dénes alkotó_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Szerdán késő délután ismét egy kiállítás nyílt Szekszárdon a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának Universitas Galériájában. Orosz Klára szobrászművész tárlatát a napokban lebontották, s most ismét – mint az azt megelőző első tárlaton – az egyetem tehetséges hallgatóinak képei láthatók.

Mint azt a kiállítást megnyitó prof. dr. Szécsi Gábor dékán elmondta, ezek a környezetkultúra szakos hallgatók a kar kalocsai alkotótelepén, az idei nyár vége felé készült képei, amelyeknek ez már a második bemutatója. Ezeket ugyanis bő hónappal ezelőtt a Duna túloldalán lévő város Viski Károly Múzeumában nyitott kiállításon már bemutatták, s most valamennyit áthozták ide. A kalocsai alkotótábort egy nemrég kötött megállapodás jegyében működteti az egyetem, amelynek alapján a múzeum és a Dargay Lajos-műterem befogadja a környezetkultúra szakos hallgatókat. A mintegy félszáz modern, késő-modern stílusú alkotás, főleg festmény, illetve grafika, egy hónapig tekinthető meg az egyetem szekszárdi campusán.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dodekaederekkel-telt-meg-a-ter-az-universitas-galeriaban-4006343/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában