Fény, szín, dizájn

2022.09.07. 19:10

Megnyílt a tanév első tárlata

Fény, szín, dizájn címmel az új tanév első tárlata nyílt meg szerdán délután Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának Universitas Galériájában.

Szepesi László

A kiállított művek – mondta nyitó beszédében dr. Szécsi Gábor dékán – a környezetkultúra szakos hallgatók augusztus végén, Kalocsán tartott táborában készült alkotások. Ezt a tábort Varga Rita, az Universitas Galériát vezető festőművész, az egyetemi kar oktatója szervezésében már második alkalommal rendezték, közösen az ottani Viski Károly Múzeummal és a Nicolas Schöffer Gyűjteménnyel.

Kalocsán a műhelymunka során a tehetséges diákok mentorok segítségével megismerkedtek különféle technikákkal. Együtt dolgozott az egyetemistákkal Sztojánovits Andrea fényművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, a Pécsi Fényfeszivál főkurátora, aki a vjing, képzőművészet és a legújabb számítógépes technológiák szintézisén alapuló művészet nemzetközi szinten elismert alkotója. Segítette a hallgatók munkáját Orosz Klára, a Szegedi Tudományegyetem docense is, aki pedig a formák, a dizájn művésze, s az itteni galéria egy korábbi kiállításán a szekszárdiak megismerhették már alkotásait.

A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi campusán szeptember 18-ig lehet megnézni Tamits Gabriella, Meyer Viktóriak, Babic Mira, Hainzmann Helka, Horti Ágnes, Arcsi Auróra, Horváth Niki, Kunkli Dóra, Bóvári Fanni, Hizsnyik Dénes, Fekete Luca, Officír Regina, Tresch Alexandra és Kőrösi Zora Borbála alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában