Kiállítás

2022.10.04. 15:33

Perczel Mór, a meg nem alkuvó tolnai

„A meg nem alkuvó Tolnai – Perczel Mór élete és harcai” című kiállítás október 5-én tizenhat óra tizenöt perckor nyílik a Völgységi Múzeumban.

F. E. B.

Farkas István Gergő igazgató az utolsó simításokat végzi az időszakos Perczel kiállítás berendezésén

Fotó: Máté Réka

A különleges tárlatot Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere, Ódor János Gábor a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének alelnöke és dr. Farkas István Gergő múzeumigazgató nyitják meg, és egészen jövő év március elsejéig lesz megtekinthető. A megnyitót követően tudománynépszerűsítő előadást tart Prof. dr. Hermann Róbert történész, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár Dualizmus-kori Kutatócsoportjának vezetője.

– A tárlat három közgyűjtemény tárgyait mutatja be, a Völgységi Múzeum mellett a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum, a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum gyűjteményének darabjai és magángyűjtők műtárgyai is megtekinthetők korabeli újságcikkek, litográfiák mellett. A kiállítás korábban nem látott levéltári érdekességeket is bemutat, úgymint Perczel Mór egy angol újságban közölt körözési leírását, és az emigráció éveiben született gyermekeinek Jersey-szigeteki anyakönyveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában