Ünnepi Könyvhét

2023.06.08. 17:12

Agócs Írisz volt a gyermekkönyvtár vendége

A Maszat-sorozat, a Cipelő cicák és még megannyi más népszerű történet illusztrátora, Agócs Írisz volt a szekszárdi Gyermekkönyvtár vendége csütörtökön, az Ünnepi Könyvhét részeként.

Hanol Erzsébet

Agócs Írisz volt a szekszárdi Gyermekkönyvtár vendége csütörtökön.

Fotó: Makovics Kornél

Ám ezúttal nemcsak mint a mesék megelevenítője, hanem mint író is jelen volt. Márkó bácsi kertje – Mici megmenti a világot című meséjét olvasta fel a gyerekeknek. A találkozó résztvevői a Garay János Általános Iskola harmadik osztályosai voltak, akik közül többen ismerték a történetet, és most azt is megtudhatták, hogy Márkó bácsi bizony létező személy.

A könyv a klímaválság kérdéskörét járja körül. A felolvasás után aktív beszélgetés bontakozott ki a témában. Mert hogy Mici eldönti, hogy megmenti a világot, és Agócs Írisz kíváncsi volt rá, közönsége miként gondolkodik erről, szerintük mit lehet tenni annak érdekében, hogy a Föld élhető hely maradjon.

Fotó: Makovics Kornél

A könyvheti programok a napokban is folytatódnak. Szombaton a felnőtt könyvtárban 9 órától várják a családokat, ahol „Gyereket a magasba!” flashmob is lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában