Teol.hu videó

2023.07.20. 17:22

Bagoly, hajó, poháralátét is készült parafából (Videó)

Az Illyés Gyula Könyvtár Gyermekkönyvtárában csütörtökönként rendezik meg a Szünidei Alkotóműhely című programsorozatot, amelyre délután három óra és öt óra között várják az alkotni vágyó gyermekeket.

Brunner Mónika

A Gyermekkönyvtár Szünidei Alkotóműhely foglalkozásán vettek részt a gyerekek

A Parafa praktikák programot július huszadikán, csütörtökön tartották meg, mintegy húsz óvodás- és iskoláskorú gyermek, valamint szüleik és nagyszüleik részvételével. Szekszárdi nagymamáknál nyaraló gyerekek is ellátogattak az eseményre. 

Nemes Rita, a Gyermekkönyvtár osztályvezetője elmondta, hogy parafadugók és parafalapok segítségével kisebb játékokat, használati tárgyakat alkottak, például poháralátétet, nyári színekben pompázó dekorgumival díszítve, bagoly kabalafigurát, képkeretet, parafahajót, amellyel a gyermekek a fürdőkádban is játszhatnak. Az esemény az újrahasznosítás jegyében zajlott, valamint annak kapcsán, hogy az Illyés Gyula Könyvtár pályázott a Zöld Könyvtár címére. 

A előző foglalkozásokon farmeranyagokból, aztán tojástartóból készítettek játékot, dísztárgyakat, a jövő héten pedig maradék anyagokból alkothatnak majd a gyermekek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában