Tv-ajánló

2023.10.05. 17:00

Betekinthet a múltba, elkaphatja a gyilkost

A Deja Vu című 2006-os film címe arra az érzésre utal, amikor valaki úgy érzi, hogy az éppen történő helyzetet korábban már átélte, az adott esemény korábban megtörtént vele.

Brunner Mónika
Denzel Washington, a film főszereplője

Ám a korábbi átélés körülményei vagy akár megtörténtének ténye bizonytalan. Ennek az érzésnek a megtapasztalása a szakemberek szerint összefüggésbe hozható a magasabb társadalmi-gazdasági státusszal, a jobb iskolai végzettséggel, az alacsonyabb életkorral. Ráadásul akik gyakran néznek filmeket vagy gyakran emlékeznek álmaikra is, nagyobb valószínűséggel élnek át Déjá vu-t. 

A film története szerint Amerikában, New Orleansban felrobban az amerikai haditengerészet tengerészeit és családtagjaikat szálló komp, több mint félezer ember meghal. Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) nyomoz a katasztrófa ügyében, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják, egy női holttestet találtak.

Meg akarja oldani az ügyet, és a segítségére egy katonai kutatóközpont munkatársai sietnek, akik lehetőséget biztosítanak a számára arra, hogy betekintsen a múltba. Megfigyelheti a múltban történteket, sőt, meg is változtathatja a végkifejletet.

Deja Vu, amerikai-angol akciófilm, Film +, 21 óra (csütörtök, október 5.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában