Magyar Géniusz Program

2023.11.27. 14:17

Ódor Jánosnak szavazott bizalmat az országos szövetség

Ódor Jánost, a Wosinsky Mór Múzeum igazgatóját választották a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének élére.

Révészné Hanol Erzsébet

Ódor János Gábor. Fotó: Makovics Kornél

Erről a Magyar Géniusz Program Facebook-oldalán is beszámoltak: „Tavaly tavasszal indult útjára a magyar muzeológia jó kétszáz éve tekergő életútján mindenképpen fajsúlyos fejezetet jelentő Magyar Géniusz Vándorkiállítás. E monumentális vállalkozás országjáró körútjának végére Szekszárdon, a Wosinsky Mór Múzeumban kerül pont idén decemberben. A vándorkiállítást, ahogyan a Magyar Géniusz Programot is, az ezen a néven 2012 óta működő Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége koordinálja, melynek élére idén októberben épp a szekszárdi intézmény igazgatóját, Ódor János Gábort választotta meg a szövetség.

Gyermekkorban gyökerező elhivatottság, a szülőföld csillapíthatatlan szeretete, szilárd hit a vidéki muzeológia létjogosultságában és a saját ambíciók háttérbe szorításának képessége az intézmény működtetésének javára. Ezek Ódor János Gábor ismérvei. Meggyőződéssel gondolhatjuk: igazán jó kezekbe került a magyar muzeológia fontos szervezetének irányítása” – méltatják a bejegyzésben vármegyénk múzeumának igazgatóját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában