Teol.hu podcast

2024.02.26. 16:00

Podcast-ajánló: Szekszárdnak is van színháza, ahol magyar darabokat is játszanak!

A Magyarországi Német Színház (DBU) az ország egyetlen német nyelven játszó kőszínháza, amelynek fenntartója a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ).

Wehovszkyné Tóth Tímea

Lotz Katalin

Forrás: TEOL

A Szekszárdon található intézmény professzionális, német nyelvű színházi előadásokat kínál a magyarországi német kisebbség, a németül tanulók, a német nyelvterületről származó külföldiek, valamint mindenki más számára, akik a német nyelvű kultúrára nyitottak.

Lotz Katalin, a DBU igazgatója volt vendégünk, aki elmesélte, hogy a társulat sokat utazik az ország területén belül, hiszen nem tudnak minden tájegységről ide utazni egy-egy előadásra, így elviszik azt a közönségnek bárhova. Külföldi útjaik során is nagy szeretettel várják őket.

Vendégszínészeik közül van olyan, aki annyira megszerette Szekszárdot, hogy már 10 éve a társulat gerincét képezi.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy előadásaikat nem csak német nyelven lehet élvezni, hiszen ilyenkor feliratozás zajlik az előadás alatt, de vannak magyar nyelvű darabjaik is, itt idegen nyelvű felirattal.

Aki tehát azt gondolta, Szekszárdnak nincs színháza, az nagyon téved! A DBU a mienk, szekszárdiaké!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában